Sauce/dressing mm

Sund mayonnaise med hårdkogte æg

Sund mayonnaise med hårdkogte æg

Denne mayonnaise med hårdkogte æg er ikke en ægte mayonnaise, men til gengæld en mere fedtfattig mayonnaise UDEN det gør noget for smagen. I hvert fald i henhold til mine smagsløg. Men de favoriserer nu også altid det sundere alternativ fremfor det kalorierige, så måske er jeg lidt forudindtaget.

Fakta er dog, at jeg elsker mayonnaise. Har elsket det siden jeg var au-pair i Bruxelles for en hulens masse år siden. For i Belgien spiser man rigtig mange pommes frites og altid serveret med en god klat lækker mayonnaise på toppen af kræmmerhuset.

Men udover min forkærlighed for fritter med mayo, har jeg også en forkærlighed for de sundere alternativer. Og den her smager som den bedste mayonnaise, bare med et langt lavere kalorieindhold og et højere proteinindhold. Simpelthen en velsmagende fedtfattig mayo. What’s not to like?

Spis mayonnaisen til pommes frites, som smørelse i burgere og sandwiches eller som dip til friske grønsagsstænger.

Jeg har i øvrigt ikke vænnet mig til at det er blevet ok at stave majonæse med j og med æ. Så her bliver det altså den gode, gamle stavemåde 😉

Sund mayonnaise med hårdkogte æg

Sund og fedtfattig mayonnaise med hårdkogte æg. Spis mayonnaisen til pommes frites, som smørelse i burgere og sandwiches eller som dip til friske grønsagsstænger.
Antal 200 gram
Kategori: Dessert

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 hårdkogte æg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike kan erstattes med æblecidereddike eller citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ tsk salt
  • 3 spsk hytteost
  • ½-1 spsk vand eventuelt

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en minihakker eller en dyb skål, hvis du bruger en stavblender.
  • Blend ingredienserne til en homogen masse.
  • Tilsæt evt. lidt vand hvis massen er lidt for tyk.
  • Smag til med salt og sennep og evt. eddike/citronsaft.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

TIP! Tilføj lidt mere olie hvis du vil have en glattere mayonnaise

Mange fordele ved sund mayonnaise med hårdkogte æg

  • Mayonnaisen har et lavere kalorieindhold end traditionel mayonnaise. En light mayo indeholder ca. 333 kcal pr. 100 gram hvorimod denne indeholder ca. 168 kcal pr. 100 gram.
  • Æggene koges. Det vil sige, du behøver ikke være nervøs for salmonell,a hvis du normalt bruger almindelige æg. Du behøver heller ikke købe dyre pasteuriserede æg, hvis du normalt bruger dem. Og du står ikke tilbage med æggehvider, hvis du normalt kun bruger æggeblommen.
  • Det tager maximalt 20 minutter inklusiv kogning af æg at lave 200 g lækker hjemmelavet mayonnaise.
  • Denne mayonnaise skiller ikke og bliver en fin homogen konsistens hver gang.
  • Du kan bruge en stavblender, en almindelig blender eller en minihakker. Jeg bruger som regel en minihakker. Den synes jeg er nemmest at håndtere.
  • Du kan tilsmage mayonnaisen præcis som du ønsker den. Jeg er selv meget glad for dijonnaise, som er en form for blanding af mayonnaise og dijonsennep. Og denne opskrift kommer meget tæt på en dijonnaise uden at smage for meget af sennep. Du kan lave en chilimayo, en estragonmayo eller en anden krydderurt ligesom du kan skifte hvidvinseddike ud med æblecidereddike eller citronsaft.

Sund mayonnaise med hårdkogte æg
Blend en sund og fedtfattig mayonnaise på max 20 minutter.

Mayonnaise med smag

Lav mayonnaisen med forskellige smage:

Estragon mayo: Tilsæt 3-4 spsk hakkede, friske estragonblade og blend godt. Brug den f.eks. til rørt tartar.

Basilikum mayo: Tilsæt 3-4 spsk hakkede, friske basilikumblade og blend godt.

Chili mayo: Rør 1 tsk chilipulver eller shiracha/sambal oelek i mayonnaisen til sidst. Tilsæt lidt mere, hvis du ønsker en stærkere chili mayo.

Sund mayonnaise med hårdkogte æg
Sund og fedtfattig mayonnaise med hårdkogte æg. Spis mayonnaisen til pommes frites, som smørelse i burgere og sandwiches eller som dip til friske grønsagsstænger.