Kold bearnaise
Kold bearnaise er et alternativ til en traditionel varm bearnaisesauce. Er du glad for bearnaisesmagen, men absolut ikke for den heftige mængde smør? Er du på udkig efter en god dip til stegen, til grønsagsstænger eller til chips? Vil du lave en lækker kold sauce på 10 minutter?
Herhjemme er vi simpelthen vilde med smagen af bearnaise, og vi kan rigtig godt lide kolde saucer til kødet. Bevares, vi kan da også godt lide en lækker, cremet bearnaise, men taljemålet tåler bare ikke at vi spiser det så tit.
Kold bearnaise serverer jeg tit til en herregårdsbøf, til grillet mørbrad, til kebabspyd eller til en butterflykylling på rodfrugter.
For en meget kaloriefattig udgave bruges creme fraiche 9%. Meeen! Når nu smørret er udeladt kan vi godt tillade os at gå op i en 18% creme fraiche, der er lidt rundere og bedre til dip. Du kan også gå all in og vælge den på 38% for en fuldfed cremet smag, men så kan du da næsten ligeså godt tage den ægte bearnaise 🙂
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Kold bearnaise
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2½ dl creme fraiche 18% vælg 9% for kaloriefattig udgave
- 1½ spsk bearnaiseessens
- 1½ spsk tørret estragon eller 3-4 spsk friskhakket
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør alle creme fraiche med bearnaiseessens og estragon.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.