Aftensmad

Herregårdsbøf

Herregårdsbøf

En herregårdsbøf er en hakkebøf, der serveres med bearnaise, pommes frites og ærter. Den fås som standard på rigtig mange kroer i hele landet.

Den klassiske udgave er superhurtig og nem at lave ved bare at smide en pose frosne fritter i ovnen og lune en Jensens bearnaisesauce samtidig med, at hakkedrengen får en tur på panden. Og det er der da absolut ingenting i vejen med.

Men man kan jo også lave pommes frites selv og få et sprødt, dejligt hjemmelavet tilbehør uden alt for meget fedt. Og den købte bearnaise kan udskiftes med en både lettere og nemmere kold bearnaisecreme.

Det er nemlig sådan vi godt kan lide maden hjemme hos os – klassisk, men i en sundere udgave.

Pommes frites laver jeg sprøde og lækre ved først at koge dem og siden bage dem. Der er dog et helt bestemt trick, der sikrer sprødheden. Se det i opskriften på sprøde kartoffelfritter.

Ærterne er næsten det nemmeste – de skal bare hældes over med og trække lidt i kogende vand. Så nemt er det!

Herregårdsbøf

Opskrift på en klassisk herregårdsbøf med sprøde ovnstegte kartofler, søde ærter og kold bearnaisecreme.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: bøf, hakkebøf, klassisk, mormormad, Nem aftensmad

Ingredienser

  • 800 g hakkebøf 8-12% fedt
  • salt og peber
  • smør og olie til stegning

Bearnaisecreme

  • 2,5 dl creme fraiche 18%
  • 1,5 spsk bearnaiseessens
  • 1,5 spsk tørret estragon
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Til servering

  • 600 g grønne ærter
  • sprøde kartoffelfritter
  • evt ekstra dampet grønt

Sådan gør du

  • Klargør de sprøde kartoffelfritter og sæt dem i ovnen.
  • Form 4 bøffer af det hakkede oksekød. Jeg kan varmt anbefale en bøfformer, det gør bare det hele meget nemmere.
  • Drys med samt og peber.
  • Opvarm en grillpande til den er godt varm.
  • Læg bøfferne på og steg dem ved høj varme et par minutter til der er dannet grillstriber. Vend bøfferne og steg dem på den anden side også ved høj varme.
  • Skru ned for varmen og lad bøfferne stege ved lav til mellem varme i ca. 5 minutter på hver side.

Bearnaisecreme

  • Rør alle ingredienserne sammen til bearnaisecremen. Smag til med alt og peber.
  • Hæld ærterne i en skål og dæk dem med kogende vand. Dræn vandet fra lige inden servering og lad ærterne dryppe godt af.

Tilbehør til herregårdsbøf

Det nemme valg til herregårdsbøffen er en pose frosne pommes frits, som bare skal en halv time i ovnen. Men det bedste valg til herregådsbøffen er sprøde hjemmelavede pommes frites, som er utrolig nemme at lave.

Sprøde kartoffelfritter Sprøde kartoffelfritter

I stedet for en kold bearnaisecreme, kan jeg også finde på at lave en flot, grøn ærtesauce til herregårdsbøffen.

Ærtesauce Grøn ærtesauce

Herregårdsbøf
Opskrift på en klassisk herregårdsbøf med sprøde ovnstegte kartofler, søde ærter og kold bearnaisecreme.