Aftensmad

Gumbo – risret med pølser og kylling

Gumbo med pølser og kylling

En rigtig kreolsk gumbo er en lækker sag med krydrede pølser, kylling og store rejer. Den laves med en roux, der er en mørk opbagning til at jævne retten.

Min Gumbo er derimod mere en gryderet med god mulighed for at få tømt køleskabet og ryddet fryseren for de pølser, der ikke endte på grillen i sommer.

Portionen her er rigelig stor og kan sikkert række til 2 middage, hvis sulten ikke er alt for stor. Eller som frokost til dagen efter. Server evt. med brød.

Jeg har brugt majs og gulerødder samt en lille rest spidskål fra køleskabet. Brug de grønsager du har, det kan være porre, kål, ærter, bønner i mindre stykker, broccoli, peberfrugt osv.

Gumbo alt i en

Alt laves i én gryde – spar på opvasken

 

Gumbo med pølser og kylling

"Gumbo" er en meget nem gryderet med en basis af ris, kylling og pølser. Tilsæt majs og gulerødder eller brug de grønsager, du har i køleskabet eller fryseren.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 store pølser i skiver*
  • 2 kyllingefilet i tern*
  • 1 finthakket løg*
  • 4-5 gulerødder skåret i mønter*
  • 1 lille dåse majs eller tilsvarende friske fra en majskolbe*
  • 150 g fintsnittet spidskål
  • 1 dåse hakkede flåede tomater*
  • 2 1/2 dl ris*
  • 5 dl vand*
  • 1 boullionterning* brug kylling- eller grønsagsbouillon
  • 2 tsk paprika*
  • 2 tsk karry*
  • 1/2-1 tsk chilipulver eller cayennepeber*
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rist pølseskiverne i en dyb pande eller stor gryde. Tilsæt løg og kylling når pølserne begynder at afgive væde.
  • Steg et par minutter til pølser og kylling har fået lidt farve og løgene er bløde.
  • Tilsæt krydderier samt salt og peber.
  • Tilsæt grønsager, flåede tomater, ris, vand og boullionterning.
  • Lad det hele simre 15-20 minutter til risene er møre.
  • Hold øje med, at retten ikke koger tør og brænder på. Tilsæt evt lidt mere vand.
  • Smag til med salt og peber.

*Ingredienser fra basislager