Gratineret pasta med grønsager
Gratineret pasta er din næste familiefavorit! Har du brug for en ultranem hverdagsret, som børn og voksne helt sikkert vil elske at sætte tænderne i, så prøv at lave denne bagte pasta med grønsager. Den består af kun 4 ingredienser.
Men pas på! Der kan godt blive kamp om at få de sprøde pastaer, der ligger øverst i fadet.
Du kan lave den med pasta og grønsager alene og servere den til f.eks. frikadeller eller stegte kyllingelår. Eller du kan tilsætte lidt stegt kylling eller skinke og så har du pludselig et komplet måltid.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Gratineret pasta med grønsager
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 gram kogt pasta* gerne fuldkorn
- 1 pose grønsager fra frost* f.eks. broccoliblanding
- 1 karton Mornaysauce* eller 1 glas bechamelsauce
- 150 g revet ost*
- Evt. stegt kylling eller skinke
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken i letsaltet vand.
- Tilsæt de frosne grønsager de sidste par minutter af kogetiden, så de bliver tøet op. Det gør ikke noget, at vandet går af kog.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Fordel pasta og grønsager i et ildfast fad.
- Hæld Mornaysauce over og drys med revet ost.
- Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter til osten er smeltet og overfladen er gyldenbrun.
Tips til gratineret pasta
Grønsager: En pose frosne grønsager er det allernemmeste at bruge til bagt pasta. Det kan være en blomkålsblanding (min favorit), blandede ærter/gulerødder, en pose bønner, broccoli eller blomkål.
Friske grønsager er også en mulighed. Her vil jeg anbefale, at du kort blancherer (koger et par minutter) eller steger kort på panden. Grønsagerne skal ikke tilberedes helt færdigt, men må gerne have lidt bid inden de kommer i ovnen.
Mornaysauce: Jeg har altid en karton Mornaysauce stående i mit basislager. Det kan også være en anden type færdig ostesovs, f.eks. et glas bechamelsauce.
Er du ikke til en færdig sauce, kan du lave en opbagt sovs af 2 spsk smør, 3 spsk hvedemel, 4 dl mælk og 50 gr revet ost samt salt og hvid peber.
Kylling eller skinke: Hvis du gerne vil lave et alt i ét måltid, så tilføj ca. 300-400 gram kød efter smag. Det nemmeste er at tilføje en pakke færdige skinkestrimler eller 1-2 pakker hamburgerryg, som du selv skærer i tern.
Vil du have kylling i din gratinerede pasta, så kan du også købe færdigstegt kylling, som enten er på køl eller frost. Har du en rest, er det selvfølgelig genialt.
Ellers kan du skære kyllingebryst eller kyllingeinderfilet i tern og stege det et par minutter på en pande, drysset med salt, peber og måske dit yndlingskrydderi. Det behøver ikke være helt gennemstegt, da det også får varme i ovnen. Så giv det blot 4-5 minutter på panden. Det er rigeligt.