Aftensmad

Rösti med spinat og feta

Rösti med spinat og feta i skiver

Rösti er superlækkert og sprødt tilbehør. Og vi får det ofte som tilbehør til en god bøf.

Men nogle gange er det bare for tidskrævende at stå og stege de lækre rösti på en pande og skal man have gæster er det bedst at lave noget, der kan forberedes i god tid.

Derfor laver jeg denne portion rösti i ovnen i stedet for på panden- som én stor rösti i stedet for flere små. Og så ruller jeg den sammen omkring spinat og feta.

Rösti i ovnen

Alternativer til spinat og feta kan være

  • Soltørrede eller friske, hakkede tomater med mozzarella
  • Salat eller fintsnittet spidskål
  • Oliven og agurker
  • eller find selv på gode kombinationer

Hemmeligheden til at få en sprød rösti er at skylle kartoflerne fri for stivelse. Skyl dem i 2-3 hold koldt vand og dup dem tørre med et viskestykke.

Her har jeg brugt kartofler og gulerødder. Du kan bruge andre rodfrugter eller grønsager efter smag og behag. F.eks. pastinak/persillerødder/selleri.

Rösti med spinat og feta

Rösti med spinat og feta

  • 500 g kartofler*
  • 200 g gulerødder*
  • 1 løg*
  • 3 æg*
  • 150 g revet ost*
  • 1 spsk oregano eller timian*
  • Salt og peber*
  • 200 g frisk babyspinat, skyllet
  • 100 g feta, eks. Puck i stave eller tern

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet. Skyl dem godt i 2-3 hold koldt vand. Læg dem til afdrypning på et rent viskestykke.
  3. Riv gulerødder groft og riv løget fint.
  4. Slå æggene ud i en skål og bland med ost, krydderurter samt salt og peber.
  5. Vend kartofler og gulerødder i æggeblandingen.
  6. Bred et stykke bagepapir ud på en bageplade. Tryk kartoffelmassen ud på pladen. Sørg for det hele er ligeligt fordelt. Brug gerne fingrene, det er nemmest. Eller brug bagsiden af en grydeske dyppet i vand.
  7. Bag röstien ca. 20 minutter til den er lysebrun på overfladen. Tag den ud af ovnen.
  8. Brug en spartel til at sikre at röstien slipper bagepapiret.
  9. Fordel spinat og feta på röstien og rul den sammen på den lange led.
  10. Lun den evt lidt i ovnen inden servering.
  11. Server som en hel rulle, der skæres på bordet eller skær den i skiver.

Tip: Indtil punkt 8 kan du lave i forvejen inden gæsterne kommer.

Rösti med spinat og feta i rulle