Aftensmad

Bagte rødbeder

Bagte rødbeder med krydderurtedip

Vinterens rodfrugter bliver sindssygt lækre når de bliver bagt i ovnen – især rødbeder!

Brug dem som tilbehør til al din vintermad. Og server dem gerne med en frisk creme fraiche dressing. Så er der også god samvittighed på kaloriekontoen.

Sådan noget som olie og honning, der dryppes henover er ikke noget jeg måler af. Jeg drypper med lidt rund hånd, til min erfaring siger mig, at det passer. De nedenstående mål er derfor mit “best guess”.

Bagte rødbeder

Bagte rødbeder

  • 750 g rødbeder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1  spsk flydende honning eller evt. agavesirup
  • 2-3 kviste krydderurter eller 1/2 spsk tørrede (timian eller rosmarin)
  • Groft salt og peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl rødbederne og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Dryp med olie og honning og drys krydderurter, salt og peber over.
  4. Bag rødbederne i ovnen i ca 20 minutter til de er møre.
  5. Server evt. med en god krydderurtedressing.

Tip: Brug et par rene gummihandsker når du skræller rødbeder. Så slipper du for røde hænder.