Salat

Salat af grillede gulerødder

Grillede gulerødder

Grillede gulerødder er nemt og godt tilbehør både til sommerens grillmad og til vinterens lidt tungere retter. Gulerødderne kan nemlig både grilles på grillen og bages i ovnen.

De grillede gulerødder glaceres med lidt honning og olivenolie – og bliver derfor til let glaserede gulerødder – lægges på en bund af salat og toppes med cremet feta. Dermed bliver det en meget let salat, som er utrolig let at lave og som smager helt forrygende.

Grillede gulerødder

De grillede gulerødder er nemt tilbehør til både sommerens grillretter og vintermad. De kan både grilles og bages i ovnen. Med få ingredienser, er de meget nemme at trylle frem på en varm sommerdag.
Antal 4 personer
Kategori: Grill, Tilbehør
Søgeord: bagte gulerødder, grillmad, tilbehør til grill

Ingredienser

  • 500 g gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk flydende honning
  • salt og peber
  • 2 tsk timian lidt mere hvis det er frisk timian

Til servering

  • salat
  • 50 g feta

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og del dem i stave
  • Rør olivenolie og flydende honning sammen
  • Vend gulerødderne i blandingen og læg dem i en grillbakke, hvis de skal grilles og på en bageplade med bagapapir, hvis de skal bages.
  • Fordel timian, salt og peber på gulerødderne.
  • Grill eller bag dem i 20-25 minutter ved hhv. indirekte varme og 200 grader. Vend i dem et par gange undervejs.
  • Tilberedningstiden afhænger af hvor tykke stave du har skåret gulerødderne i. Så tag en fra efter ca. 20 minutter og mærk om den har fået nok. Hvis ikke, så giv dem lidt mere.

Servering

  • Skyl salaten og fordel den i bunden af et fad.
  • Fordel gulerødderne ovenpå med smuldret feta på toppen.
Grillede gulerødder
De grillede gulerødder er nemt tilbehør til både sommerens grillretter og vintermad. De kan både grilles og bages i ovnen.

Grillede gulerødder på grill eller i ovnen

Om sommeren er det oplagt at grille gulerødder på grillen. Læg dem i en foliebakke og stil dem på grillen ved indirekte varme.

Vil du lave bagte gulerødder i ovnen, spredes de blot ud på en bageplade med bagepapir på og bages i ca 20-25 minutter.

Vend i gulerødderne et par gange undervejs, især når du laver dem på grillen.

Opskrifter med gulerødder som tilbehør

Gulerødder er en utrolig alsidig grønsag og indgår derfor altid i mit basislager. Udover de oplagte gulerodsstænger i madpakken og som snack med en lækker dip som f.eks. broccoli-persillepesto med peanuts er gulerødder geniale at komme i gryderetter, hvor de både bidrager med smag, fyld og højner sundheden.

Flødekyssede gulerødder med et snert af ingefær er dejligt tilbehør Flødekyssede gulerødder med ingefær

Hasselbackgulerødder Hasselback gulerødder

Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter.

Broget coleslaw Broget coleslaw med limedressing

Gulerodssalat med iceberg og citrondressing Gulerodssalat med iceberg, rucola og rosiner