Aftensmad

Butterflykylling i citronmarinade

Butterflykylling

En butterflykylling er en almindelig kylling, der er skåret op og foldet ud, så den ligner en sommerfugl. Når kyllingen skæres op, får den en større overflade og den bliver både meget hurtigere færdig og skindet bliver nemmere sprødt over det hele.

Min butterflykylling marineres i en lækker citronmarinade med krydderurter i en lille halv times tid inden kyllingen smides på grillen eller i ovnen.

Butterflykylling på grill

Kyllingen grilles over indirekte varme i en halv times tid. Undervejs kan du evt. pensle med ekstra marinade. Hvis du lægger butterflykyllingen i en foliebakke, kan du opsamle saften og bruge den til servering.

Butterflykylling i ovn

Læg kyllingen med skindsiden opad i et stort ildfast fad. Stil fadet i en 200 grader varm ovn og giv butterflykyllingen ca. 30 minutter.

For begge metoder gælder, at kyllingen skal være gennemstegt. Du kan stikke en kødnål ind ved låret og tjekke om kødsaften er helt klar. Er saften lyserød, skal kyllingen have lidt længere tid.

Butterflykylling i citronmarinade med krydderurter

Butterflykylling i lækker citronmarinade med krydderurter er en saftig og nem sag at lave – enten på grill eller i ovnen.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Grill
Søgeord: grillkylling, Kylling

Ingredienser

  • 1 kylling

Marinade

  • 1 dl olivenolie
  • 1 citron – både revet skal og saft kan erstattes af citronsaft fra flaske (revet skal udelades)
  • 3 stilke frisk timian eller 3 tsk tørret
  • 1 stilk frisk rosmaring eller 1 tsk tørret
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Læg kyllingen med ryggen op. Med en fjerkræssaks (eller blot en stor saks) klippes på begge sider af rygsøjlen. Rygsøjlen kasseres eller bruges til at koge fond på (en anden dag). Klip også gumpen af.
  • Skyl og rens kyllingen grundigt. Store fedtlommer klippes af. Tør kyllingen med køkkenrulle.
  • Drys godt med salt og peber på indersiden af kyllingen.
  • Vend kyllingen om, så skindsiden kommer op. Pensl med marinaden over det hele.

Grill

  • Læg kyllingen med skindsiden opad over indirekte varme. Grill den i ca 30 minutter. Pensl gerne med ekstra marinade undervejs. Læg evt kyllingen i en foliebakke, hvis du vil opsamle saften til servering.

Ovn

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme eller 180 grader varmluft. Læg kyllingen i et stort ovenfast fad og pensl med rigelig marinade. Stil fadet i midten af ovnen og giv kyllingen ca 1/2 time.

Marinade

  • Kom olivenolie, citronsaft- og skal, plukkede krydderurter, salt og peber i en skål.
  • Brug din stavblender eller en minihakker til at finthakke krydderurterne. De kan også hakkes fint i hånden.

Servering

  • Klip kyllingen i 2 dele mellem brysterne. Del over- og underlår og klip brystet i 2-3 dele alt efter hvor stor kyllingen er.

Tilbehør

Om sommeren vil vi helst have let mad – let at spise og let at lave. Så jeg laver gerne en god salat med masser af lækkert fyld samt godt brød til. F.eks. dette pitabrød med spinat og ost.

Blomkålssalat Nem blomkålssalat

Blåbærsalat Blåbærsalat

Middelhavs pastasalat med grillet aubergine, oliven, tomater og oliven vendt i persillepesto Middelhavspastasalat

Citronmarineret kartoffelsalat Citronmarineret kartoffelsalat

Skøn pastasalat med masser af sprøde grønsager og blød cheddarost Sprød og farverig pastasalat med dild dressing