Frokost, Salat

Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter. Kun 4 ingredienser.

Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter

Denne helt enkle quinoasalat med bagte gulerødder gør sig rigtig godt som selvstændig vegetarret, for den indeholder både gulerødder og masser af protein – både quinoa og kikærter er glimrende kilder til protein.

Lav f.eks. en stor portion og tag med til frokost de næste par dage. Vi spiser den til aftensmad som tilbehør til et stykke grillet kylling – kødspiserne her i familien skal jo helst have deres del ;o)

Kikærter kan du enten bruge direkte fra dåse eller du kan koge dem selv. Koger du selv, så vær opmærksom på at de skal udbløde i vand i 12 timer før de koges ca. 1 time i frisk vand.

Jeg bruger rucola som krydderurt, da vi har masser i haven. Og den skarpe smag passer rigtigt godt sammen med de øvrige ingredienser. Du kan også bruge persille eller koriander.

Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter

Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter er en mættende salat, som kan spises som tilbehør eller som et selvstændigt, vegansk måltid.
Antal 4 personer
Kategori: Salat, Tilbehør
Søgeord: bagte gulerødder, måltidssalat, quinoasalat, vegansk

Ingredienser

  • 2 dl quinoa+ 4 dl vand
  • 350 g gulerødder
  • 1 dåse kikærter svarer til 265 g drænet vægt
  • 1 mango kan erstattes af æbletern
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1-2 spsk limesaft
  • 2 spsk rucola eller bredbladet persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olie over og drys med salt samt rosmarin. Sær pladen i ovnen og bag gulerødderne i ca. 20 minutter. Lad gulerødderne køle lidt af.
  • Kog imens quinoa i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad quinoaen køle lidt af.
  • Skræl mangoen og skær kødet i tern.
  • Skyl rucola og hak den groft.
  • Bland alle ingredienser og server.
Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter
Quinoasalat med bagte gulerødder og kikærter

Opskrifter med quinoa

De lækre små quinoafrø er blevet meget pupolære i mit køkken. De smager utrolig godt og så er de smækfyldt med protein, som giver en rigtig god mæthed. De er derfor gode at bruge som erstatning for ris eller bulgur ligesom jeg ofte kommer dem i måltidssalater.

Her får du nogle af mine andre yndlings opskrifter med quinoa:

Quinoatærte med kylling og spinat Quinoatærte med sprød quinoabund og fyld af kylling og spinat

Marrokansk quinoasalat er en krydret og nem madpakke ide eller tilbehør til et stykke kød Marrokansk inspireret quinoasalat

Thai peanut og quinoa salat Thai salat med quinoa og peanuts

Skøn lun quinoasalat med gode proteiner og smækfyldt med smag Lun quinoasalat med champignon, bønner og mango

Kyllingelår på grønsager Kyllingelår på grønsager og quinoa med kokosmælk