Kyllingelår på grønsager og quinoa med kokosmælk
Når det går stærkt i hverdagen skal aftensmaden bare være nem! Og hvad er bedre en at smide et fad i ovnen med alle ingredienser i på én gang? Vupti-vupti, så er der lækker og sund aftensmad til hele familien med et minimum af indsats.
Maden bliver jo ikke ringere af, at du ikke står og bøvle med den i en evighed, vel? Så prøv dette kyllingefad og glæd dig over, at du kan lave alt mulig andet mens maden hygger sig i ovnen.
Jeg har tilsæt 1/2 dåse ferskner. Jeg ved godt dåsefrugt ikke er særlig “comme il faut”, men altså jeg elsker det!! Frugten giver retten en god sødme, klæder kokosmælken og får i den grad grønsagerne til at glide nemmere ned. Du kan gøre som jeg, undlade fersknerne eller bruge friske i stedet. Det er helt op til dig.
Du kan også undlade quinoa i fadet. Server i stedet ris eller pasta som tilbehør.
Kyllingelår på grønsager og quinoa med kokosmælk
- 1 pakke kyllingelår (optøet eller ferske)
- 1 pose frossen blomkålsmix
- 1/2 pose frossen broccoli
- 1 lille dåse kokosmælk
- 1/2 dåse ferskner
- 2 dl quinoa (skal ikke koges først)
- 2 tsk karry
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Hæld grønsager og quinoa i et stort ildfast fad og bland det godt sammen.
- Skær ferskner i både og bland dem med grønsagerne i fadet. Hæld kokosmælken over det hele.
- Læg kyllingelår ovenpå og drys med karry, salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 45-50 minutter. Kødsaften skal være klar, hvis du stikker i kyllingen.