Aftensmad

Kyllingefad med grønsager

Kyllingefad med grønsager

Kyllingefad med grønsager er en lækker alt-i-et-fad opskrift med hakket kylling og masser af grønsager. Bagt med æggemasse og serveret med grøn salat.

Opskriften er ideel hvis du leder efter en sund opskrift med fedtfattig hakket kylling og masser af grønsager fyldt med vitaminer. Både kylling og æg tilfører godt med protein, så du får en lækker ret med masser af mæthed og sunde sager.

Samtidig er det en rigtig god måde at rydde ud i grønsagskuffen og få brugt alle resterne.

Kyllingefad med grønsager

Kyllingefad med grønsager er en lækker alt-i-et-fad opskrift med hakket kylling og masser af grønsager. Bagt med æggemasse og serveret med grøn salat.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Fyld

  • olivenolie el. lign, til at smøre fadet
  • en smule stegeolie
  • 400 g hakket kylling
  • 500 g blandede grønsager i tern se tip nedenfor
  • 200 g champignon, rensede og skiveskåret
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Æggemasse

  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 dl mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 100 g revet ost

Til servering

  • 1 portion guacamole
  • blandet grøn salat

Sådan gør du

  • Smør et ildfast fad med lidt olivenolie eller fedtstof efter eget valg.
  • Opvarm en pande med en smule stegeolie
  • Tilsæt det hakkede kylling og lad det brune. Hak i det, så det findeles mens det steger.
  • Tilsæt champignon og grønsager og fortsæt stegningen ved god varme.
  • Efter ca. 5 minutters stegning er champignon og grønsager møre, men har stadig lidt bid.
  • Krydr med timian, salt og peber. Smag til.
  • Kom hele molevitten i det smurte, ildfaste fad.

Æggemasse

  • Pisk æg med mælk, mel, bagepulver og krydderier.
  • Fordel æggemassen over kød/grønsager i fadet.
  • Fordel revet over det hele.
  • Sæt fadet i en 180 grader varm ovn med varmluft.
  • Bag kyllingefadet i ca. 30 minutter til æggemassen er stivnet og osten er gylden.

Til servering

  • Lad kyllingefadet stå i 5-10 minutter inden du skærer i den.
  • Server med en blandet grøn salat og guacamole.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Tips til kyllingefad med grønsager

Du kan bruge præcis de grønsager du har i køleskabet. Jeg anbefaler at ramme omkring 500 g, om du bruger lidt mere eller mindre er ikke så afgørende. Retten skal nok blive god alligevel.

Har du ikke friske grønsager, kan du sagtens bruge en pose fra frost. En blomkåls- eller broccoliblanding vil passe rigtig fin hertil. Bruger du frosne grønsager til dit kyllingefad, kommer du bare hele posen i gryden til kyllingefarsen.

Disse grønsager har jeg brugt, hvilket svarer til ca. 500 g:

  • 1 porre
  • 1 mellemstor gulerod
  • 1 mellemstor squash

Andre muligheder kan være:

  • Fintskåret hvidkål
  • Spidskål, både grøn og lilla
  • Blomkål i små buketter
  • Broccoli i små buketter, stokken skæres i små tern
  • Broccolini
  • Grønne asparges i mindre stykker
  • Sukkerærter, evt. skåret i mindre stykker på skrå
  • Peberfrugter i alle farver, enten skåret i strimler eller tern
  • Kartofler i små tern, disse skal dog stege lidt længere tid for at blive møre. En rest kogte kartofler kan også bruges
  • Fennikel i tern
  • Pak choi

Champignoner kan undværes. De kan også sagtens komme fra glas

Kyllingefad med grønsager er en nem opskrift

Sæt aftensmaden på bordet i 5 enkle trin:

Kyllingefad med grønsager
Snit 500 g blandede grønsager efter eget valg, f.eks. porre, gulerod og squash samt champignon i mindre stykker
Kyllingefad med grønsager
Steg kød og grønsager og kom det i et ildfast fad
Kyllingefad med grønsager
Pisk æg med mlk, mel og krydderier. Hæld æggemassen over kød og grønsager
Kyllingefad med grønsager
Drys kyllingefadet med revet ost
Kyllingefad med grønsager
Bag kyllingefadet i ca. 30 minutter til osten er smeltet og æggemassen er fast.
Kyllingefad med grønsager
Kyllingefad med grønsager er en lækker alt-i-et-fad opskrift med hakket kylling og masser af grønsager. Bagt med æggemasse og serveret med grøn salat.

Flere alt-i-et fad opskrifter

Det er så dejligt nemt at komme alle ingredienser i ét fad eller én gryde og så blot stille det i ovnen. Her er et par nemme opskrifter – find flere ved at vælge tagget “Alt-i-en”:

Spansk kylling med chorizo Spansk kylling

Kylling i fad med ris Kylling i fad med ris og kokosmælk

Mexikansk risfad Mexikansk risfad med kylling. One pot.

Bagt pasta med feta og kylling Bagt pasta med feta, kylling og tomater – one pot