Aftensmad

Marrokanske kyllingelår

Marokkansk-kylling

Den her ret smager simpelt sindssygt godt! Bedre kan det ikke siges. Lækker comfort-food med et væld af smage og lækker cremet konsistens.

Havde jeg haft en tagine (en speciel marrokansk gryde) så var den blevet hevet frem til denne ret. Men det har jeg ikke, så det blev almindelige potter og pander, der kom i gang her.

Forberedelsen tager en lille halv times tid, hvis du er effektiv, ellers ca. 40 min. Resten af tiden står retten og hygger sig i ovnen mens du laver noget andet. Du kan sikkert også lave det hele i én stor pande med låg eller i en gryde, men jeg foretrækker ovnen.

Marokkanske kyllingelår

  • 1 bakke kyllingelår, eller det der svarer til 2-3 stk pr person*
  • 1 løg*
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 3 skrællede gulerødder*
  • 1 fennikel
  • 2 1/2 dl ris*
  • 6 dl vand*
  • 1 boullionterning*
  • En håndfuld rosiner
  • 1 tsk karry*
  • 1 tsk stødt spidskommen*
  • 1/2 tsk kanel*
  • 1/4 tsk chilipulver eller cayennepeber (tilsæt mere hvis du vil have det stærkt)*
  • Olivenolie til stegning*
  • Salt og peber*

Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Brun kyllingelårene i lidt olivenolie på en pande på alle sider.
  2. Mens de bruner (husk nu at holde øje og vend dem af og til) hakker du løget og skærer grønsagerne i tern.
  3. I en dyb pande eller en gryde bruner du nu grønsagerne i lidt olivenolie. Steg til de er let bløde, det tager et par minutter.
  4. Tilsæt krydderier og rør godt rundt.
  5. Tilsæt ris, vand, boullionterning og rosiner. Rør godt rundt.
  6. Hæld hele grønsagsblandingen i et ildfast fad og læg lårene ovenpå.
  7. Tænd ovnen på 200 gr. Den behøver ikke være helt varm, når fadet sættes ind.
  8. Bag hele herligheden i ovnen i ca. 30 minutter. Tjek om lårene er møre med en kødpind, kødsaften skal være klar.

Før ovnen: