Aftensmad

Marrokanske kyllingelår

Marrokanske kyllingelår

De her marrokanske kyllingelår smager simpelthen sindssygt godt! Bedre kan det ikke siges. Lækker comfort-food med et væld af smage og lækker cremet konsistens.

Havde jeg haft en tagine (en speciel marrokansk gryde) så var den blevet hevet frem til denne ret. Men det har jeg ikke, så det blev almindelige potter og pander, der kom i gang her.

Forberedelsen tager en lille halv times tid. Resten af tiden står retten og hygger sig i ovnen mens du laver noget andet. Saften fra kyllingen blander sig med de øvrige ingredienser og tilsammen giver det bare den BEDSTE smag ever!

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Marrokanske kyllingelår

Marrokanske kyllingelår på en bund af ris og grønsager er en dejlig ret med masser af smag. Det hele laves nemt i ét fad, så oprydning er hurtig klaret.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: alt i en, alt i et fad, kylling i ovn, kyllingelår

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2-3 kyllingelår pr. person. Brug under- eller overlår som du vil.
  • 1 løg*
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 3 skrællede gulerødder*
  • 2 1/2 dl ris*
  • 6 dl vand*
  • 1 boullionterning*
  • en håndfuld rosiner
  • 1 tsk karry*
  • 1 tsk stødt spidskommen*
  • 1/2 tsk kanel*
  • 1/4 tsk chilipulver eller cayennepeber tilsæt mere hvis du vil have det stærkt*
  • olivenolie til stegning*
  • salt og peber*

Sådan gør du

  • Hak løget og skær grønsagerne i tern.
  • I en dyb pande eller en gryde bruner du nu grønsagerne i lidt olivenolie. Steg til de er let bløde, det tager et par minutter.
  • Tilsæt krydderier og rør godt rundt.
  • Tilsæt ris, vand, boullionterning og rosiner. Rør godt rundt.
  • Hæld hele grønsagsblandingen i et ildfast fad og læg lårene ovenpå.
  • Tænd ovnen på 200 gr. Den behøver ikke være helt varm, når fadet sættes ind.
  • Bag hele herligheden i ovnen i ca. 45 minutter. Tjek om lårene er møre med en kødpind, kødsaften skal være helt klar.

*Ingredienser fra basislager

Marrokanske kyllingelår
Marrokanske kyllingelår på en bund af ris og grønsager krydret à la Marokko. Virkelig velsmagende alt-i-et fad.

Tips til marrokanske kyllingelår

  • Du kan bruge flere eller færre grønsager efter smag og behag. Har du ikke aubergine, kan du undlader den. Har du ikke squash, kan du undlade den osv. Øg gerne mængden af de øvrige grønsager, hvis du tager en væk.
  • Kan du bedre lide peberfrugt, fennikel, grønne bønner, champignon eller en anden type grønsag, så prøv dig frem med dem. Gør retten til din egen efter dine smagsløg.
  • Du kan forberede retten i god tid, f.eks. dagen før, stille fadet i køleskabet og så blot sætte fadet i ovnen og vente på at maden bliver færdig. Dette gør jeg altid når jeg laver min populære græsk kylling, der er lynhurtig at forberede.
  • Har du glemt at tage kyllingelårene ud af fryseren eller er du lige kommet hjem med en pose frosne kyllingelår fra supermarkedet, så kom da bare de frosne kyllingelår i fadet! I givet fald skal du skrue tilberedningstiden op til måske 5 kvarter. Sørg for at tjekke at kyllingen er mør inden du sætter den på bordet! Skær gerne et lår op og tjek at kødet er gennemstegt.
Marrokanske kyllingelår
Marrokanske kyllingelår på en bund af ris og grønsager er en dejlig ret med masser af smag. Det hele laves nemt i ét fad, så oprydning er hurtig klaret.