Aftensmad

Honningmarineret kylling med lime

Honningmarineret kylling med lime

Honningmarineret kylling er saftige og smagfulde kyllingestykker med en blanding af honning og lime, der mixer sig med saften fra kyllingen og giver en lækker aftensmad.

Kyllingestykkerne her er seriøst lækker og nem at forberede. Det hele laves i én stor pande, så det er nemt og det sparer på opvasken.

Som tilbehør til honningmarineret kylling med lime laver jeg gerne en blomkålsmos. Så er der nemlig tilbehør og dagens grønsager i én og samme servering. Smart, ikke?
Du kan sagtens servere almindelig kartoffelmos eller ris til og så give dampede grønsager til i stedet. Et godt brød til at søbe de lækre safter op er heller ikke af vejen.

Denne er en absolut favorit hjemme hos os, for både store og små. 

Du skal bruge en pande med låg. Har du ikke sådan en, så brug i stedet en stor gryde. Du skal så nok brune lårene ad et par omgange, da der ikke kan være helt så meget i en gryde ad gangen.

Honningmarineret kylling med lime
Honningmarineret kylling er saftige og smagfulde lår i en blanding af honning og lime, der mixer sig med saften fra kyllingen og giver en lækker aftensmad.

Honningmarineret kylling med lime

Honningmarineret kylling med lime er saftige og smagfulde lår med en blanding af honning og lime, der mixer sig med saften fra kyllingen og giver en lækker aftensmad.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 8 stykker kylling under/overlår
  • 250 g champignon renset og skivet
  • 4 spsk limesaft
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk soya
  • Salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 forårsløg renset og hakket
  • 1 lime til servering kan udelades

Sådan gør du

  • Opvarm en stor pande og kom olivenolien i.
  • Brun champignon et par minutter til de har “smidt væsken”. Læg dem til side.
  • Brun kyllingestykkerne med skindsiden nedad. Sørg for de får godt med farve, det gør en kæmpe forskel for rettens udseende. Det tager ca. 5 minutter, hvis du kan have det hele i én pande.
  • Drys med salt og peber inden du vender kyllingen om, så den flotte skindside vender opad.
  • Bland limesaft, honning og soya i en lille skål. Hæld det over kyllingen.
  • Tilsæt de stegte champignon.
  • Læg låg på og lad kyllingen stege i ca 20-30 minutter mere til den er mør.
  • Læg kyllingen over på et serveringsfad og dryp med saften fra panden.
  • Drys med hakkede forårsløg og server med det valgte tilbehør samt skiver af lime.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Honningmarineret kylling med lime
Honningmarineret kylling er saftige og smagfulde lår i en blanding af honning og lime, der mixer sig med saften fra kyllingen og giver en lækker aftensmad.

Kyllingelår er børnevenlig aftensmad

Nå der står kyllingelår på menuen, så jubler børnene! Heldigvis er kyllingelår også meget nemt at lave til aftensmad. Ofte skal der ikke ret meget andet til end en lille tur i ovnen med lidt yndlingskrydderi på og så kan der stå aftensmad på bordet uden de store anstrengelser.
Her er et par af vores favoritter med kylling:

Barbecuremarineret kyllingelår Barbecue kyllingelår

Marrokanske kyllingelår Marrokanske kyllingelår

Græsk kylling Græsk kylling – alt i et fad og lavet på max 10 minutter