Kylling i hvidvin – coq au vin

Opskrift til 8 personer.
Denne ret fungerer glimrende som gæstemad.
Simpelthen fordi
- Stort set det hele kan forberedes i god tid, så du kan hygge om dine gæster i stedet for at stå i køkkenet
- Den smager forrygende, saucen er kraftfuld og fløjsblød og med ris og/eller et godt brød, kan gæsterne suge de lækre smage til sig.
- Kylling er billig mad og det er nemt at skalere op og ned alt efter hvor mange gæster du har.
Du kan sagtens servere for børn – alkoholen fordamper ved kogning, så det kun er den gode smag, der er tilbage.
Det betyder også, at du sagtens kan servere den for familien på en almindelig hverdagsaften – husk bare at gange antallet ned.
Er der for meget kylling, kan det jo passende spises til frokost dagen efter.
Kylling i hvidvin – coq au vin til 8 personer
- 3 kg kyllingelår ( Beregn min. 2 stykker kylling til hver)
- 1 spsk olie til stegning
- 500 g champignon
- 2 løg
- 1 flaske hvidvin
- 3 brikker madlavningsfløde eller piskefløde
- 2 terninger hønseboullion
- 1/2 bakke frisk estragon (3-4 kviste)
- Evt Maizena til jævning
- Salt og peber
Til servering: Ris, kartoffelmos og/eller brød samt en god salat.
Sådan gør du
- Opvarm en stor pande og hæld olien heri. Brun kyllingestykkerne 3-4 min på hver side ved god varme til de har fået en flot farve. Læg dem efterhånden i et stort ildfast fad. Drys med salt og peber.
- Skær champignon i skiver og løg i både. Brun begge dele på samme pande som kyllingen, når du er færdig med alle stykkerne. Lad det få lidt farve og hæld dem derefter over i fadet til kyllingen.
- Hæld hvidvin i panden og kog den af (dvs kog vinen op og skrab bunden af panden med en spartel, så alle de gode sager løsner sig og kommer med i saucen). Tilsæt fløde og boullionterninger samt blade fra 2-3 kviste estragon.
- Lad det hele koge sammen, så fløden jævner vinen. Hvis du synes det skal være lidt tykkere, kan du jævne med lidt maizenajævning.
- Smag til og hæld saucen over kyllingen.
- Stil fadet i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader til kyllingen er helt mør. Dæk evt med lidt alufolie, hvis overfladen bliver lidt mørk.
- Server med kogte ris, kartoffelmos eller et godt brød samt en lækker salat.
Tip 1: Erstat estragon med timian
Tip 2: Indtil pkt 5 kan forberedes i forvejen. Stil fadet i køleskabet til det skal i ovnen.
Virkelig lækker ret. Vi lavede den til vores gæster i lørdags, og heldigvis havde vi lavet rigeligt, så der var også til dagen efter (hvor retten næsten var endnu bedre). En nem og simpel ret med rigtig meget smag. Den skal helt sikkert laves igen.
Dejligt I kunne bruge inspirationen.