Aftensmad

Marrokansk kylling med couscous

Marrokansk kylling med couscous. Nem alt-i-en-ret.

Når yngstepigen på 13 skal lave mad, skal det helst være nemt og overskueligt. Men det behøver det jo ikke blive mindre smagfuldt af. Her er der smæk på både smag og farver. Og det er slet ikke svært at lave.

Marrokansk kylling med couscous

  • 300 g hvidkål
  • 3 gulerødder*
  • 1 løg*
  • 400 g kyllingfilet i strimler*
  • 1 spsk olie*
  • 1 dåse flåede tomater*
  • 2 dl hønsefond (2 dl vand og ½ hønseboullionterning)*
  • 1 spsk citronsaft*
  • 2 tsk gurkemeje*
  • 1 tsk spidskommen*
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber*
  • 3 dl couscous*, almindelige*- eller blomkålsris
  • 50 g oliven
  • 1 appelsin (kan udelades)
  • Frisk mynte (kan udelades)

Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Snit hvidkål fint. Skær gulerødder i skiver. Skær løget i både.
  2. Svits kødet i olie til det får lidt farve. Det tager 5-7 minutter.
  3. Svits hvidkål, gulerødder og løg med til de er møre, men stadig har bid.
  4. Tilsæt hønsefond, flåede tomater, citronsaft, gurkemeje og spidskommen.
  5. Lad snurre under låg 10 minutter. Pas på det ikke brænder på! Måske skal det have lidt ekstra væske.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Pynt med oliven, appelsin og mynte
  8. Server med couscous, almindelige- eller blomkålsris.