Aftensmad

Kartoffel-selleritoppe

Bagte kartoffel-selleritoppe er vidunderligt tilbehør til et godt stykke kød

Har du brug for et virkelig lækkert tilbehør til en god bøf eller til søndagsstegen, så prøv at lave disse kartoffel-selleritoppe.

De består af en mos af kartofler og selleri, som er rørt med æg, parmesan og krydderurter for derefter at blive bagt i ovnen. Det betyder, at de kan forberedes i god tid og blot bages kort tid inden de skal serveres. Det gør dem perfekte til gæstemaden.
Server dem f.eks. til langtidsstegt oksespidsbryst eller enn klassisk roastbeef.

Du kan variere smagen ved at bytte selleri ud med f.eks. pastinak eller persillerod eller hvad med at prøve lidt rødbede, der gør mosen rød, eller broccoli, der gør mosen grøn. Der er uendelig mange muligheder.

Rosmarin er en af mine favoritkrydderurter. Det kan erstattes af timian, hvis du bedre kan lide det.

Kartoffel-selleritoppe

Lækkert tilbehør til en god middag. Kan forberedes i god tid.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 rodselleri
  • 750 g kartofler, egnet til mos
  • 3 æg
  • 1 spsk hakket persille
  • 1 tsk rosmarin
  • 50 g revet parmesan
  • 25 g smør
  • salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Skræl selleri og kartofler. Skær begge dele i mindre tern - kartoffelternene må gerne være ret store.
  • Kog kartoflerne og selleri i usaltet vand i ca. 15 minutter til de er helt møre. Hæld vandet fra og stil gryden tilbage på blusset og udnyt eftervarmen til at dampe grønsagerne helt større.
  • Mos grønsagerne, enten med en kartoffelmoser eller med en elmixer.
  • Rør parmesan, smør, persille, rosmarin, salt og hvid peber i mosen. Smag til.
  • Rør æggene i et ad gangen.
  • Fordel mosen i godt smurte muffinsforme.
    Kartoffel-selleritoppe klar til at komme i ovnen
  • Bages i 20-25 minutter ved 200 grader til de er lysebrune på toppen.
    Kartoffel-selleritoppe

TIP! Du kan udelade selleri, hvis du ikke bryder dig om det. Eller skift den ud med andre rodfrugter. F.eks. pastinak. Eller lav en flot rød variant med rødbede.