Aftensmad

Langtidsstegt oksespidsbryst i øl og rodfrugter

Langtidsstegt oksespidsbryst i øl og rodfrugter

Oksespidsbryst er et mørt stykke kød, der er perfekt til langtidsstegning og dermed til lækker aftensmad om søndagen – eller alle andre dage, hvor du har god tid.

Det er et relativt billigt stykke kød og det er det tætteste man i Danmark kommer på det amerikanske “brisket”. Og det er da også i USA vi sidst har fået dette lækre stykke kød. Langtidsstegt i mørkt øl med urter, rodfrugter og serveret med bagte kartoffel-sellerimos toppe og lidt dampet grønt. En rigtig søndagsklassiker, der gør enhver Mormor kunsten efter. Og selv om det er søndag, skal der selvfølgelig drikkes en mørk øl til maden.

Jeg kommer pastinak, gulerødder, løg og rosmarin i gryden, som er med til at give kødet og især saucen smag. Jeg bruger rosmarin fordi jeg har det i haven. Det kan sagtens skiftes ud med timian eller laurbærblade.

 

 

Langtidsstegt oksespidsbryst i øl og rodfrugter

Oksespidsbrystet steges længe i øl og rodfrugter, der ender med at give en skøn smag til saucen. Server f.eks. med kartoffel-selleritoppe og dampet grønt eller en god salat.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • kg oksespidsbryst
  • Salt og peber
  • 2 løg
  • 3 pastinakker
  • 2-3 gulerødder
  • 1 spsk olie til bruning
  • 1 mørk øl
  • 2 stilke rosmarin
  • Lidt brun kulør

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Skræl pastinakker og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i mindre stykker.
  • Opvarm en stor gryde med lidt olie.
  • Krydr kødet med salt og peber og brun det godt.
  • Tilsæt løg, rodfrugter, øl og krydderurter. Kog det op og lad det småsimre i 2-4 timer under låg. (Jo længere tid kødet får, jo mere mørt bliver det)
    Oksespidsbryst klar til at komme på varmen med lækre urter i gryden
  • Skum urenheder af undervejs.
  • Tag kødet op og skær det i skiver.
    Oksespidsbrystet efter et par timer på varmen
  • Tag krydderurterne op og blend resten til en jævn sauce. Giv evt. et par dryp brun kulør, hvis du synes saucen har brug for lidt farve.
  • Smag til med salt og peber. Læg kødet tilbage i saucen og lun det.
    Langtidsstegt oksespidsbryst i øl og rodfrugter
  • Server med kartoffel-selleri toppe og dampet grønt.
    Oksespidsbryst med kartoffelselleritoppe