Aftensmad

Roastbeef

Roastbeef

Roastbeef er et relativt nemt stykke kød at have med at gøre. En tur på panden og lidt i ovnen, så har du et skønt stykke kød, som både kan spises varmt og koldt – gerne med en dejlig kartoffelsalat til. Når jeg serverer varm roastbeef, giver jeg også gerne lidt kryddersmør til. Det smager dejligt når det smelter ud over kødet.

Roastbeef fås ofte på tilbud, så det kan være billig og nem gæstemad. Eller måske bare lidt hverdagsluksus.

Det eneste du ikke må gøre med roastbeef, er at give den for meget. den skal være rød indeni, ellers bliver det en kedelig omgang. Saften samler sig når den står og hviler lidt, så vær ikke forskrækket, hvis farven er meget rød når du tager den ud af ovnen.

Har du krydderurter, er de glimrende til at give smag til kødet, først på panden og dernæst i ovnen. Både timian og rosmarin fungerer fint. Det er ikke nødvendigt med krydderurter, der giver bare ekstra god smag.

Roastbeef

  • 1 roastbeef på ca 1 kg
  • Salt og peber
  • Fedtstof til stegning
  • 2-3 stilke timian eller rosmarin.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Varm en pande op med lidt fedtstof. Evt. læg et par stilke krydderurter i panden.
  3. Gnid roastbeef’en godt med salt og peber og brun den på alle sider.
  4. Læg den i et ildfast fad, stik et stegetermometer i, læg krydderurterne ved, og stil fadet i ovnen.
  5. Lad roastbeef’en stege til den har nået en kernetemperatur på 55 grader. Det tager ca. 30-45 minutter alt efter hvor stort et stykke kød, du har og hvor meget din ovn varmer. Så stol hellere på stegetermometret fremfor uret.
  6. Tag roastbeef’en ud og lad den trække ca. 20 minutter under et klæde før du skærer den i skiver. Skal den serveres kold, køles den ned med det samme og skæres først i skiver ved serveringen.
Brun roastbeef'en på en pande og steg den færdig i ovnen

Brun roastbeef’en på en pande og steg den færdig i ovnen