Aftensmad

Portions auberginelasagne med kylling, spinat og hytteost

Auberginelasagne

Små skønne portions auberginelasagne lagt sammen med kyllingefars rørt med spinat og hytteost. De små lasagner er bagt i ovnen med tomatsovs og gratineret med ost. Server med bønnefritter eller en fyldig salat.

Hvad med at prøve en anderledes lasagne? En lasagne, der er meget nem og hurtig at lave? Som egner sig glimrende til gæster, fordi den både kan laves i forvejen og ser lidt “fancy” ud?

Så giv dog i kast med de her portions auberginelasagne med hakket kylling, spinat og hytteost.

Retten er hurtigt forberedt og du kan sagtens lave det hele klart og så blot sætte fadet i ovnen en lille halv time inden middagen skal serveres. Derfor er den rigtig god til gæster.

Da der både er masser af grønsager og protein i lasagnen, er det rigeligt blot at servere en sprød, grøn salat til. Er familien meget sultne, kan du tilføje lidt pasta – så er der heller ingen sure miner over en “lasagne”, der slet ikke indeholder pasta.

Det er ingen hemmelighed, at jeg er rigtig glad for aubergine. Det er en alsidig grønsag, der kan bruges på utallige måder. Er du også det, vil du måske også kunne lide aubergineruller i tomatsauce, der er lækre som forret eller på en buffet. Eller denne italienske skinkegryde, som er en hverdagsfavorit hos os.

Aubergineskiver lægges i lag med kyllingfars rørt op med spinat og hytteost

Aubergineskiver lægges i lag med kyllingfars rørt op med spinat og hytteost

Små auberginelasagner med kylling, spinat og hytteost

Små skønne portions auberginelasagne lagt sammen med kyllingefars rørt med spinat og hytteost. De små lasagner er bagt i ovnen med tomatsovs og gratineret med ost. Server med bønnefritter eller en fyldig salat.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 400 g hakket kylling
  • 1 finthakket løg
  • 100 g helbladet spinat optøet fra frost
  • 1 dl hytteost
  • Salt og peber
  • 1 portion tomatsauce eller 1-2 dåser hakkede flåede tomater (brug evt. et glas færdig sauce)
  • 1 kugle frisk mozzarella eler tilsvarende mængde revet ost

Sådan gør du

  • Skær auberginerne i tynde skiver på langs, ca 10 skiver pr. aubergine. Del skiverne op i 4 portioner, så der er 1/2 aubergine/5 skiver i hver portion.
  • Rør det hakkede kyllingekød sammen med finthakket løg, optøet spinat og hytteost. Tilsæt godt med salt og peber.
  • Læg en midterskive (dvs et stort stykke) af auberginen nederst. Smør 1-2 spiskeskefulde fars udover skiven. Kom en skive mere ovenpå og fortsæt til der ikke er mere aubergine.
  • Lav i alt 4 lasagneportioner. Læg dem i et ildfast fad.
  • Hæld tomatsauce over lasagnerne og top med mozzarella.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.
  • Server med en grøn salat og evt. lidt pasta.

Brug en af disse tomatsaucer til auberginelasagne

Tomatsauce til pizza og pasta Nem tomatsauce

Tomatsauce Tomatsauce med grønsager