Vandmelonsalat
Smæk en lækker salat sammen på 20 minutter. Og så består den af KUN 6 ingredienser udover balsamico og basilikum.
Denne fyldige salat skal bare skylles, skæres, serveres! Her er både noget sprødt, noget sødt og noget syrligt. Sådan skal en god salat kombineres efter min smag.
Portionen er til 4 personer uden det er nødvendigt med andet tilbehør – vi spiser den til et eller andet på grillen, f.eks. kyllingbryst. Er I flere end 4 er det supernemt at skalere op ved bare at tilføje mere blomkål eller vandmelon.
Dressingen består blot af den lage, der hænger ved olivenerne og så har jeg sprayet med balsamicoeddike. Det smager skønt med lidt syrlighed til den søde vandmelon.
Vandmelonsalat med blomkål
- 1/2 blomkål
- 1/2 vandmelon
- 2 avocado
- 100 g feta, eks. Puck
- 1/2 pose pinjekerner
- 1 glas blandede oliven i olie (eller vælg den salgs du godt kan lide)
- Basilikumblade efter smag – her er brugt 1 stor håndfuld hele blade
- Balsamicoeddike, 2-3 tsk
Sådan gør du
- Skær vandmelonen i tern og læg den til afdrypning i et dørslag mens du klargør de andre ingredienser.
- Skyl blomkålen og pluk den i mindre stykker.
- Skær avocado og feta i tern.
- Rist pinjekernerne let på en pande, det tager et par minutter. Pas på! de brænder nemt på. Du kan også pakke dem let ind i alufolie og lægge dem på grillen. Ryst pakken ofte.
- Bland alle skårne ingredienser i en skål. Vend forsigtigt sammen, da feta og avocado kan blive lidt “uldne” i kanten.
- Drys pinjekerner over og spray eller dryp med balsamicoeddike.