Aftensmad

Mørbrad i fad med whiskysovs og bacon

Mørbrad i fad med whiskysovs

En skøn hverdagsret med masser af smag: Små bøffer af mørbrad i fad med whiskysovs tilsmagt med stegt bacon og krydderier. En dejlig ret til hverdag og fest

Mørbrad i fad med whiskysovs og bacon

En skøn hverdagsret med masser af smag: Små bøffer af mørbrad i fad med whiskysovs tilsmagt med stegt bacon og krydderier. En dejlig ret til hverdag og fest
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad vægt ca. 500 g
  • lidt fedtstof til stegning
  • 1 pakke bacon kan være i skiver eller i tern
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk karry
  • ¼ tsk chiliflager
  • 1 dåse tomatkoncentrat á 140 g
  • ½ dl whisky
  • dl madlavningsfløde eller piskefløde
  • 2-3 dl mælk
  • salt og peber

Til servering

Sådan gør du

  • Puds mørbraden – skær sener og fedt væk. Skær mørbraden i bøffer på ca. 1,5-2 cm.
  • Bank mørbradbøferne let med en kødhammer eller knoerne, så de bliver lidt fladere. Drys med salt og peber.
  • Opvarm en pande med en smule fedtstof.
  • Brun mørbradbøfferne i ca. 2 minutter på hver side ved middelhøj varme. De må gerne få stegeskorpe, men behøver ikke være gennemstegte, da de skal i ovnen senere.
  • Læg de brunede mørbradbøffer i et ildfast fad.
  • Er bacon i skiver, skæres de i tern. Kom bacon på panden og steg ved middelvarme til det er sprødt.
  • Kom løg og hvidløg i panden og steg ved middelvarme til de er blanke.
  • Tilsæt paprika, karry og chiliflager og steg videre 1-2 minutter til krydderierne udvikler smag.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, whisky, madlavningsfløde og 2 dl mælk. Bring sovsen i kog under omrøring.
  • Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte den sidste 1 dl mælk.
  • Smag sovsen til med salt og peber.
  • Fordel whiskysovsen over mørbradbøfferne i fadet.
  • Stil fadet i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.
  • Server med sprøde kartoffelfritter, dampede ærter og salat.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Mørbrad i fad med whiskysovs
En skøn hverdagsret med masser af smag: Små bøffer af mørbrad i fad med whiskysovs tilsmagt med stegt bacon og krydderier. En dejlig ret til hverdag og fest

Tips til mørbrad i fad med whiskysovs og bacon

  • Vil du variere den mørbrad i fad, kan du tilføje stegte champignons, peberfrugt, gulerødder, porreringe osv til tomatsovsen. Der er masser af muligheder for at peppe op med både smag og ekstra grønsager.
  • Svinemørbrad kan udskiftes med kyllingebryst eller kyllingeinderfilet.
  • Byt de hjemmelavede sprøde kartofler ud med en pose fra frost. Det er supernemt. Ellers vil kogte ris eller frisk pasta være et nemt valg. En god kartoffelmos vil være virkelig lækkert til.
  • Jeg har lavet dampede ærter til denne gang. Dampet broccoli, en grøn salat eller blot en grønsagsblanding fra frost er også godt tilbehør.
  • Bacon kan udelades eller du kan erstatte den med tørret skinke eller røget mørbrad.

Whiskey sovs

Skal der virkelig whisky i sovsen? Whisky kan udelades helt, men det giver en rigtig god smag til sovsen. Vær ikke nervøs for alkoholindholdet, hvis du gerne vil servere mørbrad i fad for børn. Alkoholen fordamper ghelt ved opvarmning, så det kun er smagen, der er tilbage.

Smager det meget af whisky? Næh, det gør det egentlig ikke. Whiskyen giver bare en rigtig god, rund smag, som passer rigtig godt til retten.

Kan whiskysovsen bruges i og til andre retter? Ja, det kan den da sagtens. Du kan servere den til en lækker bøf, et stykke stegt kylling, en helstegt svinemørbrad eller du kan vende pasta i whiskysovsen og servere den som en vegetarisk ret.