Opskrifter med hakket svinekød og hakket kalv og flæsk
Retter med hakket svinekød er både nem og billig aftensmad. Kød er generelt meget dyrt, så det gælder om at finde de gode tilbud på kød – og her kan du altså være heldig at finde både hakket svinekød (der egentlig hedder hakket grisekød i dag) og hakket kalv og flæsk til en ok pris.
Udvalget af opskrifter med hakket svinekød er kæmpestort. Alene her er over 20 dejlige opskrifter med hakket svinekød. Og det opdateres hele tiden med nye retter.
Der er alt lige fra klassiske frikadeller til nemme one pots og lækre ovnretter. Så du kan finde masser af ideer til aftensmad med hakket svinekød her.
Retter med svinefars er som regel meget børnevenligt. Børn elsker frikadeller, kødboller og pastaretter med kødfars. Så du går sjældent galt i byen ved at servere retter med fars til aftensmad.
Nem risret med hakket kød og grønsager – one pot

Indianergryde – nem alt-i-en gryde med hakket kød og grønsager

Italiensk suppe med kødboller

Spidskålpakker som kåldolmer

Foliepakker med små kødboller og grønt. Ultranemme.

Gnocchi-gryde med champignon og spinat

Græske frikadeller med tzatziki

Spicy mexikanske frikadeller med quinoa-bønnesalat og guacamole

Farsfad med top af sprød kartoffelrösti

Blomkålsgratineret fars med masser af grønsager

Frikadeller med kartoffelsalat

Italienske kødboller i tomatsovs med tagliatellepasta

Italiensk farsbrød med fyld af spinat, mozzarella og oliven

Græsk farsbrød med champignon og timian

Farserede peberfrugter med pesto pasta

Krebinetter med stuvet grønt

Små forlorne harekillinger med rodfrugter og tzatziki

Boller i karry med blomkålsris – den lette udgave

Svenske kødboller med mos og rysteribs

Skipper Skræk frikadeller med pasta, peberfrugtsauce og broccoli

Ragu bolognese

Farserede porrer

Indiske kødboller med mynteraita i naanbrød

Julefrikadeller

Løse boller i karry

Pita med kebab

Hakket svinekød – hakket grisekød eller hakket kalv og flæsk?
Hakket svinekød og hakket grisekød er præcist det samme. For nogle år siden begyndte kødproducenter at kalde hakket svinekød for hakket grisekød stedet for. Måske fordi ordet “svin” i nogles ører ikke er så pænt? Jeg ved det faktisk ikke.
Men ihverfald kan du i alle retter, hvor der bruges hakket svinekød i stedet bruge hakket grisekød. Det er som sagt præcis det samme.
Hakket svinekød og svinefars – eller bare kødfars – er heller ikke det samme. Hakket svinekød bliver til fars, når det røres med løg og krydderier til f.eks. frikadeller.
Selv er jeg tidligere gået efter hakket kalv og flæsk i stedet for rent hakket grisekød. Det har ligesom en bedre smag, syntes jeg. Men i dag bruger jeg faktisk de 2 kødtyper i flæng og går ikke op i om det er det ene eller det andet. Så igen: Står der hakket kalv og flæsk, kan du bytte ud med hakket svinekød – og omvendt.
Og for at gøre det hele endnu nemmere og mere fleksibelt, kan du bruge hakket kylling til alle de retter, du ser her. Vær bare obs på, at hakket kylling har en lidt anden konsistens og har generelt godt af en god krydning.
Se også mine opskrifter med hakket kylling her
Opskrifter med hakket svinekød
Hvad synes du om opskriften?




