Aftensmad, Inspiration

Opskrifter med hakket svinekød og hakket kalv og flæsk

Opskrifter med hakket svinekød

Retter med hakket svinekød er både nem og billig aftensmad. Kød er generelt meget dyrt, så det gælder om at finde de gode tilbud på kød – og her kan du altså være heldig at finde både hakket svinekød (der egentlig hedder hakket grisekød i dag) og hakket kalv og flæsk til en ok pris.

Udvalget af opskrifter med hakket svinekød er kæmpestort. Alene her er over 20 dejlige opskrifter med hakket svinekød. Og det opdateres hele tiden med nye retter.
Der er alt lige fra klassiske frikadeller til nemme one pots og lækre ovnretter. Så du kan finde masser af ideer til aftensmad med hakket svinekød her.

Retter med svinefars er som regel meget børnevenligt. Børn elsker frikadeller, kødboller og pastaretter med kødfars. Så du går sjældent galt i byen ved at servere retter med fars til aftensmad.

Nem risret med hakket kød og grønsager – one pot

risret med kød og grønsager - one pot
Risret: Kog hakket kalv og flæsk, pølser, ris, grønsager og madlavningsfløde sammen til en lækker one pot.

Indianergryde – nem alt-i-en gryde med hakket kød og grønsager

indianergryde
Opskrift på indianergryde – en dejlig nem alt-i-en-gryderet med hakket kød, kartofler og gode grønsager. Dejlig hverdagsmad.

Italiensk suppe med kødboller

italiensk suppe med små hjemmelavede kødboller
Italiensk suppe – opskrift på klassisk italiensk suppe med grønsager, pasta og små lækre hjemmelavede kødboller. Server med parmesan på toppen.

Spidskålpakker som kåldolmer

Spidskålspakker som i kåldolmer
Spidskålspakker er en meget enkel og letlavet udgave af kåldolmere. Lavet med spidskålsblade og fyldt med en tomatiseret fars.

Foliepakker med små kødboller og grønt. Ultranemme.

Foliepakker med kødboller og grønt
Foliepakker med kødboller og grønt. Små delikate pakker med krydrede kødboller og grønsager. Lige til at sætte på grillen eller i ovnen.

Gnocchi-gryde med champignon og spinat

gnocchi med svampe
Gnocchigryde med krydret kød, champignoner og spinat

Græske frikadeller med tzatziki

Græsk-inspirerede frikaldeller med tzatziki og græske kartofler
Græsk-inspirerede frikaldeller med tzatziki og græske kartofler

Spicy mexikanske frikadeller med quinoa-bønnesalat og guacamole

Spicy mexikanske frikadeller med quinoa-bønnesalat og majssalsa
Spicy mexikanske frikadeller med quinoa-bønnesalat og majssalsa

Farsfad med top af sprød kartoffelrösti

Farsfad med røstitop
Farsfad er frikadellefars i bunden blandet med grønsager og toppet med en sprød kartoffelrösti

Blomkålsgratineret fars med masser af grønsager

blomkålsgratineret fars
Under blomkålsmosen gemmer sig en fars og masser af sunde grønsager

Frikadeller med kartoffelsalat

frikadeller med kartoffelsalat
Klassiske frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat

Italienske kødboller i tomatsovs med tagliatellepasta

Italienske kødboller
Cremet tagliatelle med italienske kødboller i tomatsovs. Bag kødbollerne i ovnen. Det er nemt og så kan du forberede resten imens.

Italiensk farsbrød med fyld af spinat, mozzarella og oliven

Italiensk farsbrød med squashgetti i tomatsovs
Italiensk farsbrød med squashgetti i tomatsovs

Græsk farsbrød med champignon og timian

Græsk farsbrød med champignon og timian.
Græsk farsbrød med champignon og timian.

Farserede peberfrugter med pesto pasta

farserede peberfrugter
Farserede peberfrugter er en kombination af fyldte grønsager og frikadeller. Serveret med en nem pestopasta. Altid en populær kombination.

Krebinetter med stuvet grønt

Krebinetter med stuvet grønt er en hverdags- og familiefavorit.
Krebinetter med stuvet grønt er en hverdags- og familiefavorit. Drys godt med hakket persille, det smager dejligt.

Små forlorne harekillinger med rodfrugter og tzatziki

Forloren hare i portionsstørrelse
Forloren hare i portionsstørrelse – vi kan kalde dem harekillinger. Bagt på en bund af rodfrugter og serveret med tzatziki. En dejlig alt-i-én ret.

Boller i karry med blomkålsris – den lette udgave

Boller i karry
Den klassiske danske boller i karry med et sundere og nemmere tvist. Lav bollerne af hakket kylling eller kalv og flæsk. Server på blomkålsris.

Svenske kødboller med mos og rysteribs

Svenske kødboller med mos og rysteribs
Svenske kødboller med mos og rysteribs

Skipper Skræk frikadeller med pasta, peberfrugtsauce og broccoli

Skipper Skræk frikadeller
Skipper Skræk frikadeller med pasta og peberfrugtsauce

Ragu bolognese

Ragu bolognese
Ragu bolognese er en autentisk italiensk opskrift på en pasta med kødsovs. Helt klassisk simreret som “Mama Italia” laver den. Server med friskkogt pasta og parmesan.

Farserede porrer

Farserede porrer
Farserede porrer er klassisk dansk mad, som alle kan lide. Serveret med sovs og kartofler. De farserede porrer er bagt i ovnen.

Indiske kødboller med mynteraita i naanbrød

Indiske kødboller med mynteraita i naanbrød
Krydr kødbollerne à la indisk og spis dem med frisk indisk inspireret raita lavet på agurk og yoghurt sammen med grillet aubergine og naanbrød.

Julefrikadeller

Julefrikadeller
Julefrikadeller er frikadeller med traditionelle julekrydderier.

Løse boller i karry

Løse boller i karry
Løse boller i karry – også kaldet millionboller i karry – er klar på 20 minutter og er en familievenlig ret, der hurtigt bliver en favorit på middagsbordet.

Pita med kebab

Pita med kebab
Pita med kebab er som den bedste durumrulle. Krydret kød, sprød salat, friske rødløg, persille samt tzatziki giver en lækker hjemmelavet kebab. Kan laves med alle former for hakket kød.

Hakket svinekød – hakket grisekød eller hakket kalv og flæsk?

Hakket svinekød og hakket grisekød er præcist det samme. For nogle år siden begyndte kødproducenter at kalde hakket svinekød for hakket grisekød stedet for. Måske fordi ordet “svin” i nogles ører ikke er så pænt? Jeg ved det faktisk ikke.
Men ihverfald kan du i alle retter, hvor der bruges hakket svinekød i stedet bruge hakket grisekød. Det er som sagt præcis det samme.

Hakket svinekød og svinefars – eller bare kødfars – er heller ikke det samme. Hakket svinekød bliver til fars, når det røres med løg og krydderier til f.eks. frikadeller.

Selv er jeg tidligere gået efter hakket kalv og flæsk i stedet for rent hakket grisekød. Det har ligesom en bedre smag, syntes jeg. Men i dag bruger jeg faktisk de 2 kødtyper i flæng og går ikke op i om det er det ene eller det andet. Så igen: Står der hakket kalv og flæsk, kan du bytte ud med hakket svinekød – og omvendt.

Og for at gøre det hele endnu nemmere og mere fleksibelt, kan du bruge hakket kylling til alle de retter, du ser her. Vær bare obs på, at hakket kylling har en lidt anden konsistens og har generelt godt af en god krydning.
Se også mine opskrifter med hakket kylling her

Opskrifter med hakket svinekød

Her er flere opskrifter med hakket svinekød/grisekød og hakket kalv og flæsk. Alt fra frikadeller til gryderetter. Få inspiration til lækker og billig mad.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken