Aftensmad

Græske frikadeller med tzatziki

Græsk-inspirerede frikaldeller med tzatziki og græske kartofler

Disse græske frikadeller – eller keftedes, som de vel hedder i Grækenland – er en nem opskrift, når du gerne vil have et middelhavstvist på din aftensmad.

Basen er en helt almindelig frikadellefars, som krydres ekstra med hvidløg, oregano og hakkede oliven eller soltørrede tomater. Du kan også med fordel vende lidt smuldret feta i farsen.

Sammen med frikadellerne laver jeg græske kartofler og en cremet tzatziki. Og en god græsk salat med iceberg, tomater, rødløg, oliven og feta giver et fantastisk farvespil på tallerkenen. Jeg plejer ikke at bruge andet dressing end blot lidt olivenolie dryppet ud over, men en vinaigrette vil passe godt til.

Græske frikadeller med tzatziki og græske kartofler

Græsk-inspirerede frikadeller med oliven eller soltørrede tomater. Server med græske kartofler, cremet tzatziki og en god græsk salat
Antal 4 personer

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Græske frikadeller

  • 500 g hakket kalv og flæsk*
  • 1 finthakket løg gerne et af de store*
  • 3 spsk havregryn mel eller rasp – eller en blanding*
  • 1 æg*
  • 1 1/2 dl mælk*
  • 3 tsk oregano*
  • 1 spsk hakket persille*
  • 1 presset hvidløg*
  • Ca. 2 tsk salt og friskkværnet peber*
  • 10 grofthakkede oliven uden sten (grønne eller sorte efter smag) (kan udelades eller evt erstattes med soltørrede tomater)

Tzatziki

  • 1/2 l youghurt naturel
  • 1/2 agurk*
  • 1 tsk salt*
  • 1 presset hvidløg*
  • peber*

Til servering

  • græske kartofler
  • salat, tomater, oliven, feta, rødløg

Sådan gør du

Græske frikadeller

  • Rør farsen med alle ingredienser.
  • Form frikadeller med en ske dyppet i vand. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Tzatziki

  • Hæld youghurten i et døslag med et stykke køkkenrulle i. Lad væden dryppe af i minimum 1/2 time, gerne op til 8 timer. Jo længere tid den står, jo fastere og mere cremet bliver den.
  • Riv agurken på den grove side af rivejernet. Læg agurken i et dørslag, drys med salt og lad det stå og dryppe af en times tid.
  • Rør youghurt med agurk og presset hvidløg. Smag til og se omd en skal have ekstra salt og måske lidt peber.

Servering

  • Server frikadellerne med græske kartofler, tzatziki og en græsk salat

*Ingredienser fra basislager

TIP: Prøv at komme lidt hakkede soltørrede tomater og/eller oliven i farsen. Frikadellerne kan både bages i ovnen eller steges på en pande i fedtstof.