Aftensmad, Frokost

Oksekødstærte med gulerod og squash

Oksekødstærte med squash og gulerod

Oksekødstærte er dejlig hverdagsmad. Det tager normalt ikke lang tid at lave en lækker tærte med sprød bund og som kan fyldes med alt muligt forskelligt.

Denne tærte lavede jeg lidt for sjov efter inspiration fra et billede på nettet. Indrømmet, det tog ret lang tid at lave gulerods- og squashstrimlerne for ikke at tale om at få dem til at stå flot på bunden. Men resultatet blev ret godt og familien syntes den var sjov. Til at lave strimlerne bruger jeg et mandolinjern. En kartoffelskræller eller en skarp kniv kan også bruges.

Skal det hele være lidt nemmere, vil jeg i stedet skære squash og gulerod i tern eller rive den på den grove side af rivejernet – med mindre det altså skal se godt ud ;o)

En ting jeg dog ikke vil gå på kompromis med, er den hjemmelavede bund. Den ER altså bedst hjemmelavet OG groft mel giver den bedste smag. I en meget snæver vending kan de færdigkøbte godt bruges, men resultatet bliver altså ikke lige så godt. Til gengæld er dejen rørt hurtigt sammen.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Oksekødstærte med gulerod og squash

Oksekødstærte med et dekorativt mønster af gulerod og squash. En mættende tærte, der blot kan serveres med en salat for at udgøre et komplet måltid. Du kan gøre opskriften lidt hurtigere, men knap så dekorativ ved at rive gulerod groft og skære squash i tern.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Tærtedej

  • 100 g grahamsmel eller anden grov meltype
  • 100 g hvedemel
  • 1 dl vand
  • 1/4 dl olie

Fyld

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 1 lille dåse tomatpure eller ca 3 spsk
  • 1/2 – 1 dl vand
  • 1/2 spsk paprika
  • 1/2 spsk karry
  • salt og peber
  • 3-4 gulerødder i strimler
  • 1-2 squash i strimler
  • 3 æg
  • 250 g hytteost kan erstattes af creme fraiche 18% eller 2½ dl madlavnings- eller piskefløde
  • Grøn salat til servering

Sådan gør du

Tærtedej

  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig varme.
  • Bland alle ingredienserne til dejen sammen. Rul den ud og læg den i en springform på 22 cm.
  • Prik bunden med en gaffel og bag bunden i ca. 10 minutter ved 175 grader.

Fyld

  • Brun oksekødet sammen med det hakkede løg, paprika og karry.
  • Tilsæt tomatpure og vand og lad det snurre et øjeblik.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skræl gulerødderne og lav lange strimler på et mandolinjern, med en kartoffelskræller eller en skarp kniv.
  • Squash halveres på langs og skæres ligeledes i tynde strimler
  • Oksekødet lægges på den foragte bund.
  • Ovenpå lægges skiftevis squash og gulerod. Start ved kanten og arbejd dig indad. Strimler kan trykkes en smule ned i kødsovse og på den måde stå godt fast. Fortsæt indtil hele formen er fyldt ud.
  • Pisk æggene sammen med hytteost, salt og peber. Hæld æggemassen over grønsagerne.
  • Stil formen i ovnen og bag tærten 35-40 minutter ved 175 grader. Æggemassen skal være fast og overfladen pænt lysebrun.
  • Server med en grøn salat
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Oksekødstærte med squash og gulerod
Oksekødstærte med et dekorativt mønster af gulerod og squash. En mættende tærte, der blot kan serveres med en salat for at udgøre et komplet måltid.

Opskrift på madtærter

Vi bruger gerne tærter som et let måltid – som oftest er hurtigt lavet (med mindre altså du står længe og skærer grønsager i strimler ;)) Det bedste ved en tærte er, at du kan komme alt muligt i dem og de smager godt hver gang. Her er nogle forskellige opskrifter på madtærter.

tærte med kyllingebund Tærte med kyllingebund

Tærte med pasta og kødsovs Tærte med pasta og kødsovs

Fyld quinoatærten med kylling og spinat som her eller vælg dit eget yndlingsfyld Quinoatærte med sprød quinoabund og fyld af kylling og spinat