Aftensmad, Frokost

Oksekødstærte med gulerod og squash

Oksekødstærte med gulerod og squash

Tærte er dejlig hverdagsmad. Det tager normalt ikke lang tid at lave en lækker tærte med sprød bund og som kan fyldes med alt muligt forskelligt.

Denne tærte lavede jeg lidt for sjov efter inspiration fra et billede på nettet. Indrømmet, det tog ret lang tid at lave gulerods- og squashstrimlerne for ikke at tale om at få dem til at stå flot på bunden. Men resultatet blev ret godt og familien syntes den var sjov. Til at lave strimlerne bruger jeg et mandolinjern. En kartoffelskræller eller en skarp kniv kan også bruges.

En anden gang vil jeg i stedet skære squash og gulerod i tern eller rive den på den grove side af rivejernet – med mindre det altså skal se godt ud ;o)

En ting jeg dog ikke vil gå på kompromis med, er den hjemmelavede bund. Den ER altså bedst hjemmelavet OG groft mel giver den bedste smag. I en meget snæver vending kan de færdigkøbte godt bruges, men resultatet bliver altså ikke lige så godt. Til gengæld er dejen rørt hurtigt sammen.

Oksekødstærte med gulerod og squash ubagt

Oksekødstærte med gulerod og squash inden bagning

Oksekødstærte med gulerod og squash

Tærtedej

  • 100 g grahamsmel eller anden grov meltype
  • 100 g hvedemel
  • 1 dl vand
  • 1/4 dl olie

Fyld

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 1 lille dåse tomatpure eller ca 3 spsk
  • 1/2 – 1 dl vand
  • 1/2 spsk paprika
  • 1/2 spsk karry
  • Salt og peber
  • 3-4 gulerødder i strimler
  • 1-2 squash i strimler
  • 3 æg
  • 250 g hytteost
  • Grøn salat til servering

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til dejen sammen. Rul den ud og læg den i en springform på 22 cm.
  2. Prik bunden med en gaffel og bag bunden i ca. 10 minutter ved 175 grader.
  3. Brun oksekødet sammen med det hakkede løg, paprika og karry.
  4. Tilsæt tomatpure og vand og lad det snurre et øjeblik.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Skræl gulerødderne og lav lange strimler på et mandolinjern, med en kartoffelskræller eller en skarp kniv.
  7. Squash halveres på langs og skæres ligeledes i tynde strimler
  8. Oksekødet lægges på den foragte bund.
  9. Ovenpå lægges skiftevis squash og gulerod. Start ved kanten og arbejd dig indad. Strimler kan trykkes en smule ned i kødsovse og på den måde stå godt fast. Fortsæt indtil hele formen er fyldt ud.
  10. Pisk æggene sammen med hytteost, salt og peber. Hæld æggemassen over grønsagerne.
  11. Stil formen i ovnen og bag tærten 30-35 minutter ved 200 grader. Æggemassen skal være fast og overfladen pænt lysebrun.
  12. Server med en grøn salat