Aftensmad

Squashfritter

Squashfritter

Squash er en meget alsidig grønsag. Den smager egentlig ikke af så meget i sig selv, derfor er den meget velegnet som fyld i alverdens gryderetter.

Får den lidt krydderier eller som her en fantastisk smag fra parmesan, fungerer den nu også ganske glimrende som selvstændig ret eller lækkert tilbehør.

De her squash fritter er semi-sprøde udenpå og fløjsbløde indeni. Server dem som ekstra tilbehør til middagen – f.eks. til Kylling i bacon-flødesovs med kartoffel-jordskokmos – eller som en lækker snack med krydderurtedip.

Squashfritter

  • 2 squash
  • 1 dl parmesan*
  • 1 dl rasp* (gerne panko-rasp, så bliver det ekstra sprødt)
  • 1 æg*
  • 1/2 dl mælk*
  • Salt og peber*

*Ingredienser fra basislager

Squashfritter

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask squashen og skær den i stænger.
  3. Drys dem med lidt salt og lad dem ligge i 10-15 minutter. Tør dem med køkkenrulle.
  4. Pisk ægget sammen med mælken i en dyb tallerken.
  5. Vend parmesan, rasp og salt/peber sammen i en anden skål.
  6. Dyb først squash-stængerne i æggeblandingen og vend dem dernæst i parmesan-raspen.
  7. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 25 minutter afhængigt af din ovn.