Polentafritter

Her er et bud på et anderledes tilbehør som et alternativ til pommes frites, ovnstegte eller knuste kartofler. Ovnbagte polentafritter er sprøde udenpå, bløde indeni og kan krydres med lige præcis den smag du foretrækker.
Du kan lave fritterne i alle mulige sjove faconer. Det behøver ikke være stave. Hvad med at bruge en hjerteformet udstikker til Valentines? Eller en stjerneformet til nytår? Brug fantasien.
Fritterne er lavet af stivnet polenta, som er italiensk majsgrød. Da polenta er baseret på majs, er disse fritter glutenfrie.
Server gerne en cremet dip til fritterne, eks. en krydderurtedip eller guacamole.
Har du mod på andre retter med polenta? Så prøv denne Polenta med svampe- og aubergineragout
Polentafritter
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 300 g majsmel
- 1,25 l vand
- 2 terninger hønse- eller grønsagsboullion
- 1 tsk rosmarin (kan skiftes ud med det krydderi, du bedst kan lide - eks. karry, chili, oregano, timian el.lign.)
- Olie til smøring af form og pensling af fritterne
- Lidt godt salt eller fintrevet parmesan
Sådan gør du
- Kog vandet op med boullionterninger. Pisk majsmel og rosmarin i og lad det koge ved svag varme under omrøring til du har en tyk grød.
- Smør en form godt med olie.
- Kom polentaen i formen, dæk med film og stil den i køleskabet i minimum 2 timer. Grøden skal være helt kold og stivnet inden du går videre.
- Vend polentaen ud på et skærebræt. Skær nu polentaen i stave, i trekanter eller brug en udstikker til at lave den form du gerne vil have.
- Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir. Pensl alle stykker med lidt olie på den side, der vendte opad i fadet og som derfor ikke har fået olie på sig.
- Stil pladen ovnen ved 225 grader og bag fritterne til de er gyldne og sprøde. Alt efter form og tykkelse tager det 40-50 minutter.
- Tag fritterne ud og læg dem på fedtsugende papir.
- Drys med groft salt ved servering. Du kan også rive lidt parmesan over.

Polentafritter
TIP! Brug en udstikker til at lave sjove forme på dine polentafritter