Sauce/dressing mm

Guacamole – i 3 udgaver

Her er 3 opskrifter på guacamole. Guacamolen er glimrende tilbehør til mange retter, i salat eller som dip til grønsagsstænger.

Glat gaucamole – avocadocreme

Denne udgave er blendet glat. Du kan tilsætte mere eller mindre creme fraiche alt efter hvor cremet du vil have din guacamole.

  • 2 avocado
  • 2-3 spsk creme fraiche 9%
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed presset hvidløg eller 1/2 tsk løgpulver
  • Salt

Sådan gør du

  1. Skær avocadoen i tern og kom den i en skål.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele glat med en stavblender. Alternativt kan du komme det hele i en blender.

Grov guacamole med hytteost

Vi spiser meget guacamole, men aldrig hvidløg i hverdagene. Derfor er denne udgave uden hvidløg. Du kan selvfølgelig tilsætte hvidløg, hvis du synes.

Grov guacamole med hytteost

  • 2 avocado
  • 1 1/2 – 2 dl hytteost
  • 1/2 revet løg
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt

Sådan gør du

  1. Skær avocadoen i tern og kom den i en skål. Mos avocadoen med en gaffel.
  2. Riv løget og kom det i skålen.
  3. Tilsæt hytteost og bland det hele godt sammen.
  4. Smag til med citronsaft og salt.

Fyldig guacamole med hytteost og tomater

Denne guacamole er mere fyldig og frisk p.g.a tomaterne.

Fyldig guacamole med tomat

  • 2 avocado
  • 1 1/2 – 2 dl hytteost
  • 1/2 revet løg
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tomater i tern
  • Salt

Sådan gør du

  1. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Fjern kernerne og skær kødet i tern.
  2. Lav en grov guacamole med hytteost.
  3. Rør tomaterne i guacamolen til sidst.