Aftensmad

Kyllingeburger

Kyllingeburger

Prøv en kyllingeburger! En lækker burger behøver ikke være med oksekød. Hakket kylling kan blive til en god, saftig burger.

Vi putter gerne godt med grønsager i vores kyllingeburger – til gengæld er burgerbollerne tit færdigkøbte. Vi synes fuldkornsburgerbollerne fra Schulstad er et glimrende valg til de dage, det skal gå lidt stærkt eller kræfterne bare ikke er til at stå i køkkenet. Så dem har vi altid i fryseren.
Er tiden til det, bager jeg dem naturlig selv efter denne opskrift på grove burgerboller.

Grønsagerne kan være godt med salatblade, gerne en kombination af salat og frisk spinat. Tomater og/eller peberfrugt. Grillede squash og auberginer. Og selvfølgelig løg! Jeg har altid et glas syltede rødløg i køleskabet. Har du ikke det, bruger du bare almindelige friske rødløg eller salatløg.

Vi plejer gerne at lave en gang bønnefritter til: Smid en pose frosne bønner med lidt olie og salt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

På denne måde er burgere i en helt anden sund kaliber end de burgere, du køber i grillbaren. Andre lidt sundere bud kan være denne oksekødsburgerburger i grønsagsfladbrød eller mexikanske burgere.

Kyllingeburger

Lækker burger baseret på hakket kylling med masser af farve- og smagsgivende grønsager
Antal 4
Kategori: Aftensmad
Søgeord: burger, Fast food, hakket kylling, kyllingeburger, kyllingefars, sundere mad

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling
  • 1 æg
  • 1 finthakket rødløg Kan erstattes af 2-3 forårsløg
  • 1 snackpeber eller rød peber
  • 1/2 dl finthakkede urter - f.eks. persille eller mynte (kan udelades)
  • 1 tsk sambal oelek eller 1 finthakket rød chili
  • Salt og peber
  • Lidt olie til stegning
  • 4 Burgerboller
  • Ketchup, mayonnaise, salatblade, spinatblade, peberfrugt i strimler, syltet eller frisk rødløg i ringe

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen til en sammenhængende fars
  • Form farsen til 4 bøffer. Tryk dem gerne lidt flade
  • Steg bøfferne på panden i 3-4 minutter på hver side eller læg dem på grillen
  • Lun bollerne. Smør den ene med ketchup, den anden med mayonnaise. Læg salatblade på bunden og ringe af peberfrugt ovenpå inden kyllingburgeren placeres herpå.
  •  Læg rødløg (evt syltet) og lidt spinatblade på overbollen og vend den over på kyllingburgeren. Server evt. med bønnefritter.