Burger i salatblade med bacon-løgringe
En burger i salatblade med bacon-løgringe giver dig den kæmpe tilfredsstillelse af en supersnasket burger, samtidig med et godt indtag af både grønt og protein.
Det grønne består i sprøde salatblade sammen med enten tomat- eller peberfrugtskiver. Derudover laver jeg gerne en grov guacamole med hytteost, der giver både smag og ekstra protein.
Ekstra protein – udover den salte og røgede smag – får vi også fra bacon-løgringene. De er bare et sprødt og delikat indslag til burgeren.
Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker en god burger! Gerne en god, flammegrillet bøf, der drypper af saft. Og gerne bager jeg mine egne burgerboller, der lige topper den gode smag.
Men engang imellem orker jeg ikke at bage selv, eller jeg har brug for et lidt lettere alternativ til den lidt tunge fastfood. Og så tænker jeg ud af boksen (eller bollen) og laver en burger i salatblade som et velkomment indslag i den sundere hverdagskost.
Burger i salatblade med bacon-løgringe
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød
- salt og peber
- 4 skiver tomat eller peberfrugt
- 8 store blade icebergsalat
- 4-8 skiver frisk mozzarella kan erstattes med burgerost
Bacon-løgringe
- 2 store løg både gule og røde løg kan bruges
- 12 skiver bacon
Sådan gør du
- Del kødet i 4 og form det til bøffer. Krydr godt med salt og peber.
- Varm en grillpande op og læg bøfferne på når panden er rygende varm. Steg dem et par minutter på hver side til de har fået en god stegeskorpe. Skru lidt ned for varmen og steg bøfferne videre i ca. 4 minutter på hver side.Kom osten på bøfferne de sidste par minutter af stegetiden, så den smelter en smule.NB. Stegetiden afhænger af hvor tykke bøfferne er. Kernetemperaturen skal være 63 grader. Og de må gerne være en anelse lyserøde i midten.
Bacon løg-ringe
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme eller 180 grader varmluft.
- Skær løgene i 4 dele, så de er ca. ½ cm i tykkelse. Tryk ringene forsigtigt fra hinandenDu skal bruge de 12 største ringe. (Resten af løget kan evt. kommes i burgeren).
- Vikl 1 stk bacon omkring hver løgring. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag bacon-løgringene i ca. 25 minutter eller til de er sprøde. Vend dem gerne undervejs, men det er ikke sikkert det er nødvendigt.
Dressing
- Tilbered guacamole og burgerdressing
Servering
- Læg icebergbladene 2 og 2 sammen i 4 skåle, så bladene i sig selv danner en form for skål.
- Læg en bøf ned i hver skål.
- Kom tomatskiver eller peberfrugtskiver ovenpå.
- Top med en god klat guacamole og et par spsk. burgerdressing.
- Er der plads, lægges bacon-løgringene ned i salatskålen også. Ellers serveres de ved siden af.
- Giv hver person sin egen skål ved serveringen.
Tips til burger i salatblade
Iceberg er en lækker sprød salat, som er helt perfekt at bruge som alternativ burgerbolle. Du kan nemt lave skåle ud af bladene, hvis du gør således:
- Bank roden af iceberget ned i bordet.
- Roden kan nu drejes ud, så du kun har “rene” salatblade tilbage.
- Del bladene forsigtigt, så du har i alt 8 hele blade.
Saml burgeren i skåle, så hver person får en skål hver. Skålene er med til at holde på indholdet, så det kan serveres pænt.
En burger skal naturligvis spises med fingrene, så når først de er serveret, kan jeg ikke svare for hvor pænt det kan spises 😉
Jeg har både grov guacamole og burgerdressing i burgeren. Du kan sagtens udelade en af delene, guacamole kan byttes ud med avocadoskiver og burgerdressingen kan købes færdig. Så en burger i salatblade kan sagtens være et både nemt og sundere indslag på en hverdagsaften.
Det er ikke en helt lille servering med både bøf, tomat/peberfrugt, guacamole og bacon-løgringe. Og på grund af protein-indholdet er det sandsynligvis ikke nødvendigt med mere tilbehør. Hvis sulten er ekstra stor, laver jeg hjemmelavede sprøde kartoffelfritter til. Og på de travle dage bliver det en pose pommes frites til ovnen.
Så næste gang du får lyst til en burger, skal du overveje at bytte de traditionelle boller ud med sprøde salatblade. Det er en sundere, friskere og lækrere måde at nyde en burger på – UDEN at gå på kompromis med smagen.