Sauce/dressing mm

Guacamole – i 3 udgaver

Glat guacamole

Her er 3 opskrifter på guacamole. Guacamolen er glimrende tilbehør til al TexMex mad, mange retter andre, i salat eller som dip til grønsagsstænger.

Glat avocadocreme

Glat guacamole

Denne udgave er blendet glat. Du kan tilsætte mere eller mindre creme fraiche alt efter hvor cremet du vil have din guacamole. Brug den f.eks. til Mexikansk tacobowl med kylling og avocadodressing.

Grov avocadocreme med hytteost

Grov guacamole

Den grove udgave laves med hytteost og revet løg. Den er mere mættende og proteinrig end den glatte creme. Brug denne til den lækre Squashrulle med kylling og guacamole

Fyldig guacamole med hytteost og tomater

Grov guacamole med tomater

Denne udgave er mere fyldig og frisk p.g.a tomaterne. Den egner sig rigtig godt til f.eks. en gang Tacofad med nachos tilbehør

3 opskrifter på guacamole

Guacamole er en lækker avocadocreme, der er genialt tilbehør til både TexMex og mange andre retter. Her får du guacamole i 3 forskellige udgaver.
Kategori: Tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Glat guacamole

  • 2 avocado
  • 2-3 spsk creme fraiche 9%
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed presset hvidløg eller 1 tsk hvidløgspulver
  • salt

Grov guacamole med hytteost

  • 2 avocado
  • 1 1/2 – 2 dl hytteost
  • 1/2 revet løg
  • 1 fed presset hvidløg eller 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk citronsaft
  • salt

Fyldig guacamole med hytteost og tomater

  • 2 avocado
  • 1 1/2 – 2 dl hytteost
  • 1/2 revet løg
  • 1 fed presset hvidløg eller 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tomater i tern
  • salt

Sådan gør du

Glat guacamole

  • Skær avocadoen i tern og kom den i en skål.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele glat med en stavblender. Alternativt kan du komme det hele i en blender.
  • Du kan øge mængden ved at tilsætte mere creme fraiche, men så nedtones smagen af avocado.

Grov guacamole med hytteost

  • Skær avocadoen i tern og kom den i en skål. Mos avocadoen med en gaffel.
  • Riv løget og kom det i skålen.
  • Pres hvidløg og tilsæt det.
  • Tilsæt hytteost og bland det hele godt sammen.
  • Smag til med citronsaft og salt.

Fyldig guacamole med hytteost og tomater

  • Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Fjern kernerne og skær kødet i tern.
  • Lav en grov guacamole med hytteost.
  • Rør tomaterne i guacamolen til sidst.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Frossen avocado til guacamole?

Har du prøvet frossen avocado? Hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale at købe et par poser når de er på tilbud, hvor de kan fås til en 10’er. Fordelen ved frossen avocado er, at du altid kan have det på lager når du gerne vil lave en avocadodressing.

Frossen avocado kan også sagtens bruges i salater. Men jeg synes de bliver lidt slatne og meget hurtigt bløde. Så brug dem til de gange hvor de alligevel skal moses.

Med eller uden hvidløg?

Vi spiser aldrig hvidløg i hverdagene og reserverer det til weekender, hvor det ikke gør så meget at vi lugter lidt dagen efter.

Men hvad så når vi laver guacamole? Hvor der skal da hvidløg i, eller hvad? Tja, vi klarer os fint uden. Opskrifterne her er med hvidløg, men de kan ligeså fint laves uden. Du kan også bruge hvidløgspulver, hvis du ikke har frisk hvidløg på lager. 1 tsk hvidløgspulver svarer ca. til et fed hvidløg.