Fyldt kyllingeroulade med gulerodstzatziki

Fyldt kyllingeroulade med gulerodstzatziki, sprøde kartofler og smørstegt spinat er en lækker servering, der går lige godt til hverdag som til gæster.
Kyllingerouladen serveres med en lækker og cremet gulerodstzatziki.
Fyldt kyllingeroulade med gulerodstzatziki
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 450 g hakket kylling
- 1 finthakket løg
- 150 g revet gulerod
- 1 æg
- salt og peber
Fyld
- 125 g hvidløgsost
- 50 g frisk babyspinat
Til servering
- 200 g frisk spinat
- 1 spsk smør
- salt og peber
- 1 pose Kartoffelbåde fra frost
- Gulerodstzatziki
Sådan gør du
- Riv guleroden på den grove side af rivejernet. Kom den revne gulerod i et rent klæde og vrid så meget væde som muligt ud af det.
- Rød hakket kylling med finthakket løg, revet gulerod samt salt og peber.
- Fordel kyllingefarsen på et stykke bagepapir, så det former et rektangel.
- Smør hvidløgsost på kyllingefarsen.
- Fordel babyspinat ovenpå hvidløgsosten.
- Rul farsen til en roulade på den lange side. Brug bagepapiret til at rulle farsen sammen.
- Læg rouladen sammen med bagepapiret over på en bageplade.
- Bag rouladen ved 200 grader almindelig varme i 35 minutter.
- Fordel de frosne ovnkartofler på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen i ovnen samtidig med kyllingerouladen. Lad evt. kartoflerne få lidt længere tid i ovnen end kyllingerouladen.
- Skær rouladen i 2-3 cm tykke skiver ved servering.
Servering
- Smelt 1 spsk smør i en gryde. Kom spinaten ved og varm den igennem til den er faldet sammen. Smag til med salt og peber og server til kyllingerouladen.
- Forbered gulerodstzatziki og server til kyllingerouladen.

Tips til fyldt kyllingeroulade
Den her kyllingeroulade er så lækker, at den sagtens kan serveres til gæster. Og samtidig er den så nem at lave, at den sagtens kan finde vej til vores spisebord på en hverdagsaften.
Jeg serverer den med færdigkøbte kartoffelbåde fra frost. De står og passer sig selv i ovnen mens kyllingerouladen tilberedes. Du kan lave dine egne sprøde kartoffelfritter, hvis du har tid og overskud til det.
En kyllingeroulade er naturligvis lavet med hakket kylling. Men den kan sagtens laves med hakket grisekød eller hakket kalv og flæsk, hvis det er det, du lige har i fryseren.
Se mine andre gode opskrifter med hakket gris her.
Som smagsgiver bruger jeg hvidløgsost. Du kan dog bruge enhver form for flødeost, alt efter smag og behag. Prøv f.eks. med pikantost. Hvis du bruger neutral flødeost, vil jeg anbefale, at du kommer lidt hvidløg og/eller andet krydderi i farsen. F.eks. tørret oregano kunne fungere godt.
Babyspinat kan skiftes ud med bredbladet persille. Eller du kan bruge helbladet spinat fra frost. Sørg blot for at dræne al væden fra inden du bruger den som fyld.
Smørstegt spinat som tilbehør kan skiftes ud med andre former for grønt, f.eks. dampet broccoli er både nemt og godt. Du kan også lave en god salat til, f.eks. grillede gulerødder, for nu at blive i gulerodstemaet.
