Gulerodstzatziki
30. september 2023
/ Skriv en kommentar
Gulerodstzatziki er en skøn variant af den klassiske tzatziki, der jo normalt laves med agurker.
Gulerodstzatziki
Gulerodstzatziki er en lækker variant af den klassiske tzatziki med agurk.
Antal 0
Kategori: Tilbehør
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 300 g revet gulerod
- 3 dl yoghurt naturel kan erstattes med 1½ dl tyk græsk youghurt
- 1 fed presset hvidløg
- salt og hvid peber
- evt purløg til pynt
Sådan gør du
- Hæld yoghurt naturel til afdrypning i en si eller et dørslag foret med et kaffefilter eller køkkenrulle. Lad det stå i minimum ½ time og gerne op til 2 timer.
- Riv guleroden. Kom den i et klæde og pres så meget væde som muligt ud.
- Rør yoghurten med revet gulerod og presset hvidløg. Smag til med salt og hvid peber.
- Drys gerne med klippet purløg ved servering.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Tips til gulerodstzatziki
En tzatziki skal være lækker og cremet fremfor tynd og vandet. Se de her tips til hvordan du får en lækker gulerodstzatziki:
- Lad din yoghurt naturel dryppe af så længe som muligt i et klæde, et kaffefilter eller køkkenrulle (egnet til madvarer). ½ liter yoghurt bliver til omkring 3 dl afdryppet youghurt.
- Du kan også vælge tyk græsk yoghurt. Den er lidt dyrere i indkøb, men er til gengæld klar til brug med det samme.
- Når du har revet guleroden, så kom den i et rent klæde og pres så meget væde ud af den som muligt. Det samme gælder hvis du laver traditionel tzatziki med agurk. Du kan også bare bruge hænderne, men det er nemmere at få væden ud ved at bruge et klæde.
- Smag tzatzikien godt til. Gulerødder har en sødere smag end agurk og kan sagtens klar godt med både salt og peber. Jeg kan bedst lide hvid peber, men almindelig friskkværnet peber er også fint.
- Prøv også at lave en tzatziki med revet rødbede! Samme fremgangsmåde – bare pas på farven. Den er svær at få at hænderne.
Server f.eks. gulerodstzatziki til kyllingeroulade.