Wok med oksekød og grønne bønner
Wokmad er ofte meget nemt at have med at gøre – lidt kød, en masse grønsager og gode smage kan hurtigt forvandles til et lækkert måltid. Variationsmulighederne er uendelige og denne version med oksekød kan sagtens laves med kylling eller svinemørbrad i stedet. Du kan også helt undvære kødet og lave en vegetariske udgave. I så fald vil jeg nok tilføje nogle flere grønsager, f.eks. stave af gulerødder og peberfrugt.
Oksekødet her er blot 3 tykstegsbøffer på hver 125 g, som ofte fås på tilbud til en 10’er. 3 bøffer giver i alt 375 g, som passer fint til 4 personer, især fordi der er så mange grønsager. Kan du ikke finde tykstegsbøfferne, kan du sagtens bruge andre former for okse- eller kalvekød, ofte har supermarkedet f.eks. pakker med wokstrimler eller oksesmåkød.
Kan du lige wokmad? Så prøv også disse: Kylling-broccoli stir-fry, Mongolian kylling eller Nem kylling i peanutbuttersauce.
Wok med oksekød og grønne bønner
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 375 g oksebøffer (svarer til 3 tykstegsbøffer á 125 g. Erstat evt. med 400 g oksesmåkød)
- 400 g grønne bønner (kan bruges frosne, men må gerne være optøede)
- 275 g sukker- eller slikærter
- Lidt olie til stegning
- 3 tsk rød karrypasta (efter smag, der kan være stor forskel på styrken)
- 3 tsk fish sauce (kan erstattes af salt, selvom det ikke giver helt samme smag)
- 1-2 tsk sambal oelek (kan erstattes af chilipulver)
- 2 spsk limesaft
- 3-4 tsk soya
- Til servering: Kogte ris, blomkålsris eller nudler
Sådan gør du
- Skær kødet i så tynde skriver/strimler som muligt.
- Skær evt bønnerne i lidt mindre stykker.
- Opvarm en wok med lidt olie. Tilsæt karrypasta og steg et minut til smagen udvikler sig.
- Tilføj kødet og steg under omrøring til det er næsten gennemstegt. Alt efter hvor store stykkerne er, tager det 2-4 minutter.
- Tilføj bønner og slikærter og steg videre til de er gennemvarme. De må gerne bevare noget sprødhed.
- Tilsæt kokosmælk og varm retten igennem – det skal kun være ganske kort, så grønsagerne ikke bliver overkogte.
- Smag til med sambal oelek, limesaft, fish sauce og soya.
- Server med ris, blomkålsris eller nudler.
Du skriver som indledning at opskriften er med kokosmælk, men nævner det ikke i selve opskriften?
Kokosmælken skal i som det sidste inden tilsmagning. Det er rettet nu