Smørbagt blomkål
Jeg har lavet masser af bagt blomkål, hvor blomkålen er plukket i mindre stykker og f.eks. brugt til Bagt blomkål med sprøde kikærter eller Lækre blomkålshapsere med hoisinsauce.
Men hvorfor ikke bage den hel, tænkte jeg så. Første gang blev den lidt småkedelig fordi jeg ikke havde fået tilsat ret meget smag. Og da jeg kom til at tænke på, at grønsager og kartofler i min barndom tit blev serveret med en klat smør i stedet for sovs, prøvede jeg at pensle med smeltet smør. Tredje gang rørte jeg parmesan og krydderurter i smørret og smurte det hele vejen rundt om blomkålen inden den kom i ovnen.
Og det virker bare! Uhm, for en lækerbidsken!
Jeg har brugt frisk timian, fordi jeg har det i vindueskarmen. Du kan også sagtens bruge tørret eller du kan bruge en hvilken som helst anden krydderurt/tørret krydderi, som du godt kan lide.
Smørbagt blomkål
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 Blomkål
- 3-4 spsk Smør
- 50 g Revet parmesan
- 1 Citron, revet skal
- 1 spsk Hakket, frisk timian Eller brug en anden krydderurt
- Salt og peber Husk at parmesan også er salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Pluk bladene fra blomkålen. Skær evt lidt af bunden, så den kan stå stabilt. Skyl blomkålen godt og tør den af med køkkenrulle.
- Rør smørret med parmesan, citronskal, timian og salt/peber
- Smør smørblandingen godt rundt om blomkålen
- Læg blomkålen i et ildfast fad og stil det i oven.
- Bag blomkålen i ca. 40 minutter til den er mør, men stadig har bid. Du kan evt lægge lidt alufolie over undervejs, hvis smørret begynder at blive for brunt.
TIP! Riv gerne lidt ekstra parmesan over blomkålen ved servering og drys med lidt ekstra friskhakkede krydderurter
Jeg har ikke lyst til at smide en citron ud, for jeg har brugt skrællen. Kan jeg bruge noget andet?
Hej Aase
Du kan sagtens udelade citronskræl.
Ellers vil jeg foreslå at du presser sagten og drikker den i isvand. Eller brug den til en creme fraichedressing, som du kan servere til blomkålen.
Et andet tip er altid at rive citronskal af citroner, hvor du kun bruger saften. Opbevar skrællen i fryseren hvorfra du så kan tage det, du skal bruge.
Mvh Eva