Aftensmad, Forret

Lækre sprøde hapsere af bagt blomkål med hoisin

Blomkålshaps med hoisinsauce er lækre bidder

De her hapsere af bagt blomkål med hoisin er seriøst lækre!

Pankoraspen giver dem en sprød overflade mens selve blomkålen er blød og lækker indeni. Hoisinsaucen giver et skønt, sødt/krydret tvist – du kan også bruge barbecuesauce, hvis du foretrækker det. Det har jeg dog ikke afprøvet.

Jeg serverer blomkålshapserne som tilbehør. De fungerer også glimrende som en snack før middagen eller på en buffet.

De er bedst frisklavede. De kan dog godt spises kolde eller opvarmede, men de mister sprødheden og bliver i stedet på en måde lidt seje. Men det kan også have sin charme ;o)

Lækre sprøde hapsere af bagt blomkål med hoisin

  • 1 blomkål
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk sennep
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 tsk salt
  • Ca 3 dl pankorasp
  • Ca 2 dl hoisinsauce evt plus lidt vand
  • Evt sesamfrø og forårsløg til pynt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Pluk blomkålen i mindre stykker.
  3. Bland mel, salt og løgpulver til en flydende dej. Pisk mælken i til blandingen er glat. Tilsæt sennep.
  4. Dyp først blomkålsstykkerne i dejen og dernæst i pankorasp. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Sæt bagepladen i ovnen og bag i ca 25 minutter til de er lysebrune og sprøde.
  6. Tag pladen ud og pensl blomkålshapserne med hoisinsauce eller dyp stykkerne i en skål med hoisinsauce. Hvis hoisinsaucen er for tyk (den kan være lidt svær at pensle på), så rør en smule vand i.
  7. Læg hapserne tilbage på bagepladen og bag i yderligere 5 minutter.
  8. Ved servering kan de drysses med sesamfrø og lidt fintskåret forårsløg.
Blomkålshaps med hoisinsauce er lækre bidder, der kan serveres som tilbehør eller som små snacks før middagen

Blomkålshaps med hoisinsauce er lækre bidder, der kan serveres som tilbehør eller som små snacks før middagen.

Bagt blomkål med hoisin – sådan kan du også bruge hoisin

Hoisin sauce er en krydret sauce, der er smagsgiver i mange asiatiske retter. Den er bl.a. kendt fra Peking and – som kan laves i min meget forenklede version Fusions peking and.

Køb den i større supermarkeder eller allerbedst i en asiatisk butik, hvor du får en stor flaske for rimelige penge. Hoisin kan holde længe og der er masser at bruge den til. Her er et par forslag:

Vietnamesisk flæskesteg Vietnamesisk flæskesteg

Mongolsk oksekød Mongolsk oksekød

Asiatisk farsbrød Asiatisk farsbrød