Mongolsk oksekød

Hvad kan jeg lave med hakket oksekød? Denne mongolsk oksekød er en værdig arvtager til den mere traditionelle pasta med kødsovs.
Mongolsk oksekød har en helt perfekt balance mellem det søde og det krydrede. Og så tager den under 30 minutter at lave.
Der er tilsat spidskål som det sunde islæt. Jeg kan slet ikke lade være med at “skjule” grønsager i min mad. Det er både sundt og mætter godt. Vil du have mere sundhed, kan du erstatte risene med blomkålsris, der bare er frisk blomkål revet på den grove side af rivejernet.
Mongolsk oksekød
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 200 g strimlet spidskål
- 1-2 rød peberfrugt
Sauce
- 1 fed presset hvidløg
- 4 spsk hoisin
- 2 spsk soya
- 1 tsk sambal oelek (chilipasta) kan erstattes med finthakket frisk chili eller chiliflager
- 1 spsk frisk revet ingefær
Til servering
- sesamfrø
- forårsløg
- kogte brune ris eller almindelige hvide ris
Sådan gør du
- Sæt ris over. Bruge ris skal koge i 35 minutter. Almindelige ris koger i 12 minutter og står under låg i yderligere 12 minutter.
- Brun det hakkede oksekød ved god varme i en gryde
- Tilsæt strimlet spidskål og steg videre til kålen er faldet sammen. Den må gerne stadig være lidt sprød.
- Bland ingredienserne til saucen sammen og tilsæt den. Bland det hele godt sammen.
- Skru ned til middelvarme og tilsæt peberfrugt i tern. Steg et par minutter til de er møre, men stadig har bid.
- Server med ris og drysset med snittet forårsløg og sesam.

Hvad er hoisinsauce?
Hoisinsauce er en sødt krydret sauce af soya, chili, hvidløg, sesam og sukker. Den fås i de fleste dagligvarebutikker og er rigtig god at have i køleskabet.
Hvad kan jeg bruge hoisinsauce til?
Som dipping sauce til vietnamesiske friske forårsruller
Som glace til asiatisk farsbrød
Som smagsgiver i stegte blomkålsris med oksekød