Aftensmad

Fusions peking and

Fusions peking and

Peking and er noget af det bedste jeg kan få på en kinesisk restaurant. Den sprøde and, det friske agurk og forårsløg og den søde hoisinsauce spiller sammen så englene synger.

Men uha, det er besværligt at lave, hvis det skal gøres originalt.

Så jeg har selvfølgelig lavet min egen version med mexikanske pandekager og tilføjet både salat og guacamole for at gøre det ud for en middagsret.

Idéen opstod faktisk fordi jeg efter en fryse-rydning stødte på en pose rester af juleanden, plukket i letanvendelige stykker. En anden gang, vil jeg bruge andebryster, som er nemme at komme til hele året rundt.

Pekling and i fusionsudgave

  • 4 andebryster*
  • Salt og peber*
  • 4-8 mexikanske pandekager (tortillas)*
  • 1 agurk i tynde strimler*
  • 1 bundt forårsløg i tynde strimler
  • 1/2 iceberg i strimler*
  • 1 portion guacamole
  • Hoisinsauce*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Rids skindet på andebrystet i rudemønster med en skarp kniv. Pas på du ikke skærer ned i kødet. Drys med salt.
  2. Læg det med skindsiden nedad på en kold, tør pande. Skru op til kraftig varme og steg i ca. 3 minutter til fedtet er ved at smelte.
  3. Skru ned til jævn varme og steg videre v i ca. 10 minutter til skindet er gyldent.
  4. Vend brystet om på kødsiden, drys med peber og steg 6-7 minutter. Så er brystet lyserødt. Skal det være gennemstegt, skal du give det 5-6 minutter længere.
  5. Lad kødet hvile i 7-10 minutter. Skær det herefter i skrå skiver.
  6. Varm pandekagerne. Nemmest er at lægge dem mellem 2 tallerkener med et stykke køkkenrulle øverst og varme dem 2-3 minutter i mikroen.
  7. Stil tilbehøret i skåle på bordet.
  8. Tag en lun pandekage og smør med hoisinsauce, læg derpå salat, andebryst, agurkestrimler og forårsløg og top med guacamole.