Aftensmad, Inspiration

Julemiddag

Julemiddag

Her kan du finde færdige opskrifter og inspiration til julemiddag og forslag til hvad du kan gøre med rester.

At stå for julemiddagen kan få enhver til at ryste i bukserne og få svedige håndflader. Men med en god opskrift på juleand og en skudsikker metode til flæskesteg med sprød svær, behøver det ikke at være så svært. Følg opskrifterne nøje og tag de gode råd til dig, så skal det nok lykkes!

Her er både alle opskrifter til julemaden og ideer til hvad du kan lave med rester af julemaden.

Rigtig glædelig jul.

Opskrift på julemiddag

Julemiddagen består hos os altid af farseret langtidsstegt and med hjemmelavet rødkål, brun sovs samt både brune og hvide kartofler. Er du mere til flæskesteg, er der her tips til hvordan du får sværen sprød på den dag, hvor sværen bare SKAL være sprød.
Flæskestegen serveres også med brun sovs, brune og hvide kartofler samt hjemmelavet rødkål. Du kan også skifte den traditionelle rødkpl ud med en frisk rødkålssalat med appelsin.

Andesteg med sovs og kartofler

Farseret langtidsstegt andesteg med garanti for sprødhed

Få alle tips til at lave en lækker og saftig andesteg med skønt fyld og den perfekte sovs.

Klassisk flæskesteg med sprøde svær

Flæskesteg med brun sovs og sprød svær – hver gang!

Det er faktisk ikke svært at få de sprøde svær på flæskestegen. Her får du mine bedste tips og tricks samt opskriften på en skøn, brun sovs.

Rødkål

Rødkål

Skøn hjemmelavet rødkål med smag af julens krydderier. Krydderierne kan tilsættes efter smag og behag – kan udelades, hvis du helst vil have en traditionelt smagende rødkål.

Brunede kartofler

Brunede kartofler

Små lækre brunede kartofler til juleanden, til flæskestegen og til hamburgerryggen med grønlangkål.

Rødkålssalat

Rødkålssalat med appelsin

Rødkålssalat med appelsin er et frisk og dejligt tilbehør til vintermaden. Server f.eks. rødkålssalaten som et frisk indslag til andesteg eller flæskesteg juleaften.

Risalamande

Risalamande

Opskrift på risalamande efter mormors originale opskrift. Med masser af ristede mandler, vanilje og serveret med lun kirsebærsovs.

Rester af julemiddagen

Er der rester af flæskesteg, rester af andesteg eller rester af risengrøden efter julemiddag eller julefrokost, så er de geniale at bruge i nye sammenhænge. Her er nogle forslag til hvordan du kan bruge dine julerester.

Pulled ribbenssteg

Pulled ribbenssteg

Lav ribbensssteg på en alternativ måde: Krydr den godt, langtidssteg den og træk kødet fra hinanden med 2 gafler. Server i burgerboller med en god coleslaw eller blot med en fyldig salat til.

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Når sandwichen fyldes med gode sager som salat, peberfrugt og avocado bliver der rigeligt til et helt måltid. Er der plads til mere i maven, kan du altid toppe måltidet med ovnkartofler eller bønnefritter.

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

De vietnamesiske forårsruller er fyldt med sprøde, friske grønsager, salater og urter. Vietnamesiske forårsruller kan laves med kød eller vegetarisk.

Peking and

Fusions peking and

Brug andebryst eller rester af andestegen til en peking and fusioneret med mexikanske tortillas og guacamole. En lækker og nem gang restemad af julemaden.

Risklatkager

Risklatkager

Den bedste undskyldning for at lave en KÆMPE portion risengrød er altså at så kan der blive til en gang lækre klatkager dagen efter. De smager himmelsk!

Julemiddag

Her finder du alle opskrifter til en julemiddag uden stress samt forslag til hvad du kan gøre med resterne.

Hvad synes du om opskriften?