Blomkålssteaks
Blomkålssteaks er blomkål skåret i tykke skiver, drysset med varmende krydderier og bagt i ovnen. Så bliver de skønt bløde indeni og lækkert sprøde udenpå. Totalt mund-forkælelse!
Server blomkålssteaks som en selvstændig vegetarret med en salat til eller giv dem som tilbehør til stegt kød, f.eks. en god bøf, grillet kyllingefilet eller frikadeller.
Blomkålssteaks
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 blomkål
- olivenolie
Krydderiblanding
- 1 tsk paprika
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk cayenne eller chílipulver
- 1 tsk salt
- 2 spsk rasp
Dresing
- 1/2 liter yougurt natuel
- 2 spsk tahin
- 2 spsk citron- eller limesaft
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Dressing
- Hæl yoghurten i en si foret med kaffefilter eller køkkenrulle. Stil sien over en skål og lad yoghurten drype af i min. 30 minutter og gerne op til 4 timer. Jo længere tid til afdrypning, jo mere cremet bliver dressingen.
- Rør den afdryppede yoghurt med tahin, citronsaft og salt og stil den til side.
Krydderiblanding
- Bland alle krydderierne i en lille skål og stil til side
Blomkål
- Fjern de grønne blade på blomkålen og skyl den
- Skær blomkålen i tykke skiver på 1-1,5 cm
- Læg skiverne på en bageplade med bagepapir
- Dryp olivenolie over blomkålen og fordel med en pensel
- Drys halvdelen af krydderiblandingen på blomkålsskiverne
- Vend blomkålsskiverne og gentag processen – pensl med olivenolie og fordel resten af krydderiblandingen
- Bag blomkålsskiverne i ca 20 minutter i midten af ovnen. Overfladen skal være lysebrun.
- Tag bagepladen ud, vend blomkålsstykkerne og bag yderligere ca. 5 minutter.
Servering
- Læg blomkålssteaks'ene på et fad og dryp med tahindressingen
Opskrift på blomkålssteaks
Blomkålssteaks er vegetariske og kan spises som en slags vegetarbøf med en god salat ved siden af. Jeg har f.eks. serveret denne cremede spidskålssalat til og toppet med lidt strimlet mango, der tilfører en skøn friskhed.
Mine blomkålssteaks er dækket af et lag skønne, varmende krydderier, der vender tankerne mod Mellemøsten. Derfor passer tahindressingen særligt godt til. Dressingen kan dog udelades eller erstattes af blot en klat græsk yoghurt.
Variantionerne på blomkåssteaks er mange – der kan kommes ost på, brunet smør, krydderurter mm. Fælles vil være, at blomkålen bliver lækker blød indeni og sprød udenpå – alt efter hvad du kommer på.
Opskrifter med blomkål
Bagt blomkål med sprøde kikærter