Stegte nudler med kylling og grønt

Når vi køber fast food hos “kineseren” vælger vi ofte stegte nudler med kylling og grønt. Det er superlækker mad på de dage, hvor det bare skal være nemt.
Men faktisk er det ligeså nemt at lave stegte nudler hjemme i eget køkken som det er at køre ned til “kineseren” og hente en portion. Udover at det er nemt og ingen tid tager at lave, er det meget billigere at lave selv. Og du ved præcis hvad der kommer i af gode, friske sager.
Stegte nudler med kylling og grønt
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g kyllingefilet eller kyllingebryst*
- 500 g blandede grønsager – gulerod, peberfrugt, løg, spidskål*
- 4 ruder nudler* + kogende vand gerne de grove
- 1 spsk friskrevet ingefær*
- 2 tsk sambal oelek* eller chiliflager, shiracasauce
- 2×1/2 spsk kokosolie* kan erstattes af anden type stegeolie
- 4 spsk soya*
- 2 spsk sesamolie*
Sådan gør du
- Kom nudlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand
- Skær kyllingebrystet i tern
- Klargør alle grønsager: Skræl gulerod og skær i skiver. Skyl peberfrugt og skær i skiver. Snit spidskålen og skær løget i tynde skiver.
- Opvarm en wok eller en stor pande med 1/2 spsk kokosolie. Tilsæt sambal oelek.
- Tilsæt kyllingen og steg hurtigt kyllingternene ved god varme til de er møre. Rør rundt undervejs.
- Tag kyllingen op og stil den til side
- Opvarm den anden 1/2 spsk kokosolie. Tilsæt fintrevet frisk ingefær.
- Kom alle grønsagerne i og steg dem ved god varme i ca 5 minutter. Rør rundt undervejs. De skal stadig være sprøde!
- Si vandet fra nudlerne.
- Kom kyllingen tilbage i wok’en sammen med nudlerne.
- Tilsæt soya og sesamolie og bland det hele godt rundt.
- Sæt sambal oelek og soya på bordet, så man selv kan krydre ekstra efter behag.
*Ingredienser fra basislager
TIP: Brug de friske grønsager du har. Eller gør det nemt for dig selv og brug en frossen wokblanding.

Opskrift på stegte nudler med kylling og grønsager
Brug ægnudler til opskrifter med stegte nudler – gerne den grove slags. De grove er en smule dyrere end de hvide (som ofte kan fås til en flad 5’er på tilbud). Men jeg synes det grove smager bedre og så indeholder de flere fibre, som giver en større mæthed.
I denne opskrift på stegte nudler bruger jeg helt almindelige grønsager, som jeg altid – eller ihverfald meget ofte alt efter sæson – har i mit basislager : Spidskål, rødløg, gulerødder og rød peberfrugt samt frisk spinat. Du kan bruge de grønsager du selv har i grønsagsskuffen, f.eks. hvidkål, broccoli, blomkål, champignon, minimajs, bønnespirer mm. De kan også være fra glas eller på dåse, hvis det er det, du har.
Du kan også gøre det meget nemt for dig selv og vælge en pose frossen wok-grønt. Du kan bruge den direkte fra frost, men vær blot opmærksom på, at de ofte indeholder en hel del vand, når de tør op. Og alt det vand skal helst ikke med i retten. Så enten lad posen tø op på køkkenbordet og hæld vandet fra posen eller hæld væden fra wok’en, når du har stegt grønsagerne lidt.
Andre opskrifter på hjemmelavet og sundere fast food
Wok med oksekød og grønne bønner