Kartoffelgratin med hamburgerryg
Kartoffelgratin med hamburgerryg er en glimrende måde at få brugt en rest hamburgerryg. Sammen med kartofler, squash, fløde og ost udgør de et komplet måltid, som er hurtigt og nemt at sætte på bordet. Skal der mere til, er en blandet salat et godt tilbehør.
Har du ikke en rest hamburgerryg, kan du sagtens bruge skinke eller køb en billig pakke pålæg. Men hvis du starter med at lave f.eks. hamburgerryg med aspargessauce den ene dag, kan du lave denne resteret den næste dag.
Kartoffelgratin med hamburgerryg
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 950 g kartofler*
- 2 små squash eller 1 stor
- 1 finthakket løg* gult eller rødt efter smag og behag
- 200 g hamburgerryg ca. mængde. Kan sagtens øges hvis der er mere rest.
- 3 tsk timian*
- salt og peber*
- 2,5 dl madlavningsfløde* spæd evt med 1 dl mælk
- 2 æg*
- 100 g revet ost*
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.
- Vask squash og skær dem i tynde skiver.
- Hak løget fint
- Skær hamburgerryggen i tern
- Læg kartoffel- og squashskiver i et ildfast fast
- Læg hamburgerryg og løgtern ovenpå.
- Pisk æg og madlavningsfløde sammen og fordel det over fadet. Spæd evt med lidt mælk, hvis du synes der mangler væde (obs på at squash afgiver væde)
- Drys timian, salt og peber over. Fordel osten henover.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. Hvis osten bliver lidt før mørk, kan du lægge et stykke alufolie over. Tag det af de sidste 10 minutter.