Aftensmad

Hamburgerryg med aspargessovs

Hamburgerryg med aspargessovs

I den klassiske mormormad-kategori finder vi hamburgerryg med aspargessovs højt på listen.

Hamburgerryg serveres traditionelt med brunede kartofler og grønlangkål i vintersæsonen. Skifter du det lidt tunge tilbehør ud med dampede grønsager og en aspargessovs, bliver retten lettere og den kan sagtens spises hele året. Det er en af de få retter, jeg serverer kogte kartofler til. Men det er klart de dampede grønsager, der fylder mest på tallerkenen.

Aspargessovsen er – udover skønt tilbehør til hamburgerryg – også glimrende sammen med kylling.

Den hvide sovs tjener i øvrigt som baser mange andre klassikere: Udskift asparges med persille og du har en persillesovs, eller undlad asparges og put i stedet ost i, så har du en bechamelsauce til lasagne.

Hamburgerryg med aspargessovs

Hamburgerryg med aspargessovs er den ultimative middag, som altid vækker glæde for både unge og gamle. Server med koster kartofler, dampet grønt og stærk sennep.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 hamburgerryg
  • vand
  • 2 spsk smør eller flydende margarine
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl væske – brug en blanding af aspargesvand og kogevand fra hamburgerryggen
  • evt. en sjat fløde
  • salt og hvid peber
  • 1 dåse aspargessnitter
  • kogte kartofler og dampede grønsager

Sådan gør du

  • Læg hamburgerryggen i en gryde og dæk med koldt vand. Bring vandet i kog og lad det småsimre i 45 minutter. Sluk for blusset og lad hambugerryggen ligge i gryden og trække i 20 minutter.
  • Tag hamburgerryggen op, fjern nettet og skær den i ca 1/2 cm skiver.
  • Men hamburgerryggen trækker, laves sovsen.
  • Smelt smørret/den flydende margarine i en kasserolle – det skal ikke brune, blot smelte. Tilsæt melet og pisk grundigt.
  • Tilsæt væsken lidt efter lidt, ca 1/2 dl ad gangen og pisk grundigt mellem hver gang, så der ikke er klumper i sovsen.
  • Når al væske er pisket i, koges sovsen godt igennem, så melsmagen fjernes. Pisk grundigt, så det ikke brænder på.
  • Har du en sjat fløde, kommes den i nu. Det giver en fin farve og runder smagen af, men det er ikke nødvendigt.
  • Smag til med salt og hvid peber. Der skal godt med salt i. Men smag til efterhånden, da kogevandet kan være salt.
  • Tilsæt aspargessnitterne og varm sovsen godt igennem.
  • Server hamburgerryggen med kogte kartofler og dampede grønsager til aspargessovsen.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Hamburgerryg med aspargessovs
Hamburgerryg med aspargessovs er den ultimative middag, som altid vækker glæde for både unge og gamle. Her får du en nem opskrift, der er lige til at gå til

Rester fra hamburgerryg med aspargessovs?

Er der rester til overs fra hamburgerryggen, er der flere måder at anvende dem på. De kan selvfølgelig varmes som de er og spises igen dagen derpå – sørg dog for kun at varme mad, der IKKE har været drysset med frisk persille.

Men du kan også trylle rester af hamburgerryg om til andre lækre retter:

Hjemmelavet skinkesalat - fuglekvidder Skinkesalat – fuglekvidder

Kartoffelgratin med hamburgerryg er nem og billig restemad Kartoffelgratin med hamburgerryg

Blomkålsgratin Blomkålsgratin

Grønsagsgratin Grønsagsgratin