Frokost, Morgenmad og brød

Chokorug boller med solsikkekerner. Gode til madpakker og brunch

Chokorug

Chokorug er nemme hapsere til madpakken eller en hurtig snack og er et hit til de fleste børn og voksne. Vi kæmper med at få ungerne til at spise deres madpakker og helt almindelige rugbrødsmadder har bare aldrig været et hit hos dem. Og det er et krav fra os voksne, at frokost til skolen skal være sund, nærende og fyldt med gode fibre.

De her chokorug har det hele: Godt med fibre, sunde fedtstoffer fra solsikkekerner og ekstra lækkerhed fra god mørk chokolade. Ovenikøbet er de ekstremt nemme at lave – jeg bruger nemlig blot en færdig rugbrødsblanding som base og tilføjer så bare hakket chokolade og solsikkekerner. Sådan!

Du kan sætte dem i klatter på en bageplade med bagepapir eller komme en skefuld i en muffinform. Vigtigt er det dog, at muffinform eller bagepapir er godt smurt med fedtstof ellers hænger de meget nemt fast i papiret.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Chokorug med solsikkekerner

Chokorug er skønne små rugbrød med masser af chokoladestykker og solsikkekerner. En skøn hapser til madpakken, et mellemmåltid eller til brunch.
Antal 14 stk
Kategori: Madpakke
Søgeord: brunch, chokorugboller, grove boller, rugboller med chokolade, rugchoko, snack

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 pakke færdigblanding til rugbrød
  • Evt gær ofte følger der tørgær med i pakken
  • 75 g grofthakket mørk chokolade
  • 1 dl solsikkekerner – gem lidt til drys
  • Fedtstof til smøring flydende margarine, smeltet smør eller smørspray

Sådan gør du

  • Rør rugbrødsdejen sammen efter anvisning på posen.
  • Hak chokoladen groft og kom den i dejen sammen med solskikkekerner (gem lidt til drys).
  • Sæt dejen til hævning, hvis det står på pakken.
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smør den med fedtstof.
  • Kom dejen i klatter på bagepladen og drys med solsikkekerner.
  • Lad efterhæve, hvis det står på pakken.
  • Sæt bollerne i en 225 grader varm ovn og bag dem i 20 minutter.
  • Når bollerne er afkølet, kan de kommes i en frysepose og i fryseren.

Tip! Smør bagepapir/muffinforme godt med fedtstoft inden dejen kommes på. Så hænger den ikke i.

Chokorug
Chokorug laves nemt af en rugbrødsblanding rørt med chokolade og solsikkekerner. Her er de klar til at komme i ovnen.

Godt til madpakken ligesom chokorug

Chokorug er skønne til madpakken. De er fryseegnede og kan blot tages op om morgenen, kommes i madpakken og så er de friske til at blive spist ved frokosttid.

Her er andre gode ting til madpakken:

Madpakkehorn Madpakkehorn med 3 slags fyld

Spinatbrud Spinatbrud – spises som de er eller fyldes med pålæg

Grove burgerboller Grove burgerboller – fyld med sprød salat, kylling og bacon