Aftensmad

Spicy oksekød på fuldkornsbulgur

Spicy oksekød på fuldkornsbulgur med grove grønsager

Denne ret kan laves lige præcis så spicy som du – eller familien – ønsker det.

Den smager “mellemøstligsk” takket være spidskommen, citron og chili. De søde rosiner giver lige tilpas modspil til den skarpe chili, så også børnene kan være med.

Pas på med at tilsætte for meget chili, tilsæt lidt ad gangen og smag til undervejs. Og sæt gerne lidt ekstra chili eller sambal oelek på bordet til dem, der ønsker det ekstra hot!

Spicy oksekød på fuldkornsbulgur

  • 500 g hakket oksekød*
  • 3 gulerødder i skiver på ca 1/2 cm*
  • 1 squash i halve skiver
  • 1 håndfuld ærter*
  • 1 rødløg i både*
  • 1 håndfuld rosiner
  • 2 1/2  dl vand*
  • 1 spsk paprika*
  • 1 spsk spidskommen*
  • 1 tsk chiliflager*
  • 1 spsk citronsaft*
  • 1 tsk sukker*
  • Salt og peber*
  • 3 dl fuldkornsbulgur*
  • 6 dl vand*
  • 1 boullionterning*
  • Friskhakket persille til servering

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Skyl bulguren og hæld den i en gryde med vand og boullionterning samt lidt mere salt. Kog i 20 minutter og lad den stå under låg til servering.
  2. Brun kødet ved god varme. Tilsæt løgbådene, gulerodsstykkerne og squashen og lad det stege med et par minutter.
  3. Tilsæt rosiner, krydderier, sukker, citronsaft og vand.
  4. Lad det småkoge under låg i 10 minutter. Tilsæt ærterne og varm det hele igennem.
  5. Smag til og server drysset med frisk persille.