Aftensmad

Krydret fatteh med hakket oksekød, tahincreme og granatæblekerner

Eksotisk krydret oksekød med sprødt brød, tahincreme og granatæblekerner

På en rejse til Dubai fik vi den lækreste ret med krydret kød (vistnok lam), auberginer, små bidder fladbrød og en aromatisk youghurtdressing. Det smagte SÅ godt. Derfor var det et must at prøve at lave det selv.

Bliv nu endelig ikke forskrækket over den lange ingrediensliste og det fremmedklingende navn! Det er ikke svært og alle ingredienser kan købes i supermarkedet.

Jeg har her brugt hakket oksekød og naanbrød, da det er ingredienser, det er nemt at få fat i.

Til youghurtdressingen kan du enten bruge græsk youghurt (den nemme version) eller youghurt naturel, der sættes til afdryp i et kaffefilter ( den billige version). Jeg bruger selv letmælksyoughur naturel, som jeg hælder i et dørslag foret med køkkenrulle om morgenen. Så er det tykt og cremet, når jeg om aftenen skal bruge det til aftensmaden. Det står på køkkenbordet, for så har youghurten samtidig en temperatur, der gør, at kødet ikke køles for meget af ved serveringen.
Og så skal der tahin i – det er en pasta/creme lavet af sesamfrø. Du kan købe det i alle supermarkeder til 20 kr for et glas. Og det holder i en evighed, med mindre du laver hummus hele tiden, for der skal også tahin i.

Er sulten stor eller der er mange om bordet, kan du supplere med en blandet grøn salat eller grill skivede squash og auberginer sammen med stykker af peberfrugt i ca 20 minutter. Vend med olivenolie og drys gerne med maser af hakket bredbladet persille.

Krydret fatteh med hakket oksekød

Arabisk-inspireret krydret oksekød med fyld af aubergine. Serveres på en bund af ristet brød og med en skøn tahin-creme, granatæblekerner og ristede mandler på toppen. Et eksotisk, men utrolig nemt indslag på middagsbordet. Perfekt til travle hverdage, der alligevel kalder på lækker mad.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 pitabrød, naanbrød eller fladbrød skåret i trekanter*
  • lidt olivenolie*
  • salt*
  • rosmarin eller oregano*

Krydret oksekød

  • 500 g hakket oksekød*
  • 1 finthakket løg*
  • 1 spsk olivenolie*
  • 1 aubergine i tern
  • 2 fed presset hvidløg*
  • 1 spsk stødt koriander*
  • 1 spsk spidskommen*
  • 1 tsk kanel*
  • 1 tsk chiliflager eller -pulver*
  • 1-2 tsk salt*

Youghurtdressing

  • 1/2 liter youghurt naturel afdryppet 5-6 timer i kaffefilter eller 3 dl græsk youghurt
  • 2 spsk tahin*
  • 2 spsk citron- eller limesaft*
  • 1 tsk salt*

Til servering:

  • 50 g hakkede ristede mandler* Kan erstattes af pinjekerner.
  • 1 granatæble, brug kernerne
  • 1 spsk hakkede mynteblade eller bredbladet persille

Sådan gør du

Brød:

  • Opvarm ovnen til 220 grader.
  • Skær brødet i trekanter og læg det på bagepapir på en bageplade.
  • Dryp med olie og drys med salt og rosmarin.
  • Sæt pladen i ovnen i ca. 10 minutter til brødet er sprødt og gyldent.

Kød:

  • Opvarm olien en stor, dyb pande.
  • Steg løgene 4-5 minutter ved middelvarme til de er bløde og let karameliserede.
  • Tilsæt aubergineternene og steg videre 5-6 minutter.
  • Tilsæt kød, hvidløg og krydderier og steg 10-12 minutter til kødet er gennemstegt. Hak imens i kødet, så det findeles så meget som muligt.
  • Smag til med salt.

Youghurtdressing:

  • Rør den afdryppede youghurt med tahin, citron- eller limesaft og salt.
  • Servering
  • Læg brødet i en cirkel yderst på et stort, rundt fad.
  • Læg kødet i midten og smør youghurtdressingen ovenpå.
  • Drys med granatæblekerner, hakkede mandler og mynte.

*Ingredienser fra basislager

Eksotisk krydret oksekød med sprødt brød, tahincreme og granatæblekerner

Eksotisk krydret oksekød med sprødt brød, tahincreme og granatæblekerner

Tip: Vent med at anrette maden til lige før den skal spises. Ellers bliver brødet blødt og kedeligt.