Aftensmad

Lynhurtig mørbradgryde

mørbradgryde

Hvad gør du, når du og familien kommer hjem fra ferie? Har kørt langt, alle er trætte – og SULTNE – og køleskabet er tomt? Ja, så er det jo, at basislageret virkelig kommer til sin ret, for du kan lave lynhurtig mørbradgryde på under ½ time.

Denne ret står meget ofte på vores middagsbord når køleskabet er tomt – efter en ferie eller bar en dag vi ikke gider handle.

Fra jeg tager kødet op af fryseren går der max. 25 til retten er færdig til servering. Jeg bruger mikro-ovnen til optøning. 10 min på 180 watt, så er kødet tøet nok op til det sagtens kan komme på panden.

Lynhurtig mørbradgryde

Lynhurtig mørbradgryde er en regulær familiefavorit, som er skøn serveret med ris til. Nem og billig at lave med basisingredienser.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Gryderet
Søgeord: Mørbradgryde, Nem aftensmad, Skinkegryde, Vikingegryde

Ingredienser

  • 500 g mørbrad skinketern, koteletter el.lign skåret i tern*
  • Evt. 2-3 pølser skåret i skiver eller cocktailpølser*
  • 1/2 spsk olie til stegning*
  • 3 tsk paprika*
  • 1 dåse flåede tomater*
  • 1 glas champignon* kan selvfølgelig erstattes af 250 g friske, hvis du ikke har travlt
  • 2 dl frosne ærter*
  • dl madlavningsfløde*
  • Salt og peber*

Sådan gør du

  • Varm olien i en sauterpande eller en stor gryde.
  • Steg kødet og pølserne et par minutter indtil det tager farve.
  • Tilsæt paprika og vend godt rundt.
  • Tilsæt champignon, flåede tomater og fløde og kog det hele godt sammen i 5-10 minutter – alt efter hvor lang tid du har.
  • Tilsæt ærterne, de behøver ikke være tøet op og varm retten godt igennem.
  • Smag til med salt og p

*Ingredienser fra basislager

Tips til lynhurtig mørbradgryde

  • Brug mørbrad, skinketern, kyllingebryst, koteletter eller kalv i tern. Brug det du har og kan lide. Uanset hvilken type kød, vil du få en lækker gryderet, som hele familien elsker!
  • Glaschampignon er supernemme at bruge til mørbradgryden. Har jeg ikke travlt, bruger jeg dog altid friske champignon i skiver. Mine børn har ellers en svaghed for glaschampignon, hvis jeg ikke passer på, kan de sagtens napse ½ glas inden jeg får det hældt i gryden ;o)
  • Server mørbradgryden med kogte ris til. Selv kan jeg bedst lide brune ris, da de mætter bedre og indeholder flere fibre. Men basmatiris er nu altså bare lækre og så skal de ikke koge ligeså længe som de brune. Og det tæller absolut i en travl hverdag.
  • Vil du efterligne en rigtig vikingegryde elle pramdrager-gryde, som den hedder på Svostrup Kro ved Gudenåen, så lægger du 3-4 stykker sprødt bacon ovenpå gryderetten ved servering.
  • Jeg bruger gerne ærter i min mørbradgryde. De kan sagtens undværes, hvis du ikke bryder dig om dem. Ellers brug f.eks. minimajs i mindre stykker eller gulerødder skåret i “mønter”