Mørbradgryde med karry
Opskrift på lækker mørbradgryde med karry og grønsager, serveret med kogte ris. En dejlig hverdagsret, der er nemt at lave og derfor en rigtig familiefavorit.
Mørbradgryde med karry
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g svinemørbrad kan erstattes af andre typer svinekød i tern eller kylling i tern
- 3 tsk karry
- 1 tsk salt
- ½ spsk kokosolie eller anden type stegeolie
- 2 store gulerødder
- 200 g spidskål
- 10 tørrede abrikoser
- 3 spsk mangochutney
- ½ dl kogende vand
Til servering
- kogte ris
- peanuts
- salat eller dampet grønt
Sådan gør du
- Puds mørbraden og skær kødet i tynde strimler
- Varm en stor pande eller wok op med kokosolie
- Tilsæt karry under omrøring
- Tilsæt kødet og steg 4-5 minutter til kødet er gennemstegt
- Tag kødet af panden og stil det til side
- Skræl gulerødderne og skær dem i skiver
- Snit spidskålen fint
- Skær eller klip med en saks abrikoser i mindre stykker
- Kom gulerødder, spidskål og abrikoser på panden og steg under omrøring i 4-5 minutter til kålen er faldet sammen og gulerødderne er møre. Men de skal stadig have bid.
- Rør mangochutney med kogende vand
- Kom blandingen på panden til grønsagerne sammen med det stegte kød
- Varm det hele godt igennem
- Server på kogte ris drysset med peanuts samt salat eller dampet grønt
Tips til opskrift på mørbradgryde med karry
Mørbradgryde med karry får sin gode orientalske smag fra mangochutney. Når mangochutney røres op med lidt vand, kan den snildt udgøre en rigtig dejlig karrysovs, der suges op af de kogte ris.
Basmati eller jasminris er begge gode valg til orientalske karryretter. Men vil du vælge lidt sundere, laver du i stedet brune ris, der har en noget højere fiberindhold og som derfor mætter bedre. Personligt foretrækker jeg brune ris, da jeg synes de har en lidt nøddeagtig smag, som jeg rigtig godt kan lide. Skal det være ekstra sundt, river jeg et blomkål til blomkålsris eller serverer blot fintsnittet, frisk spidskål til mørbradgryde med karry.
Grønsagerne i denne mørbradgryde er gulerødder og spidskål. De er begge en del af mit basislager, for der er så utrolig mange variationsmuligheder og anvendelsesmuligheder for begge slags grønsager. Se forslag nedenfor.
Peanuts kan udelades eller du kan letriste nogle cashewnødder og drysse dem over retten i stedet. Nigellafrø eller ristet sesam er også lækkert.
Kan jeg bruge andre slags grønsager?
Som alternativ til spidskål og gulerødder kan du f.eks. anvende broccoli, blomkål, hvidkål, grønne bønner, peberfrugt, porrer, løg eller brug blot en eller to poser wokgrønsager fra frost. Endelig kan grønsagerne jo udelades helt, men det er næsten synd, da de både smager godt og giver ekstra fylde til retten uden det koster en formue.
Kan jeg bruge en anden slags kød?
Som alternativ til svinemørbrad kan du bruge skinketern, kyllingebryst i tern eller kalkunbryst i tern.
Mørbradgryden kan også sagtens laves rent vegetarisk. Så skal du blot tilføje nogle flere grønsager samt nogle kikærter for at få proteiner i retten.