Aftensmad

Cremet pasta med squash og gulerod

pasta med squash og gulerod

Cremet pasta med squash og gulerod er et bud på lækkert tilbehør, der kan serveres til hvad som helst – til en grillet bøf, stegt kylling eller en kotelet. Vi får den rigtig tit på travle dage, hvor vi meget gerne vil have sund og god aftensmad på bordet uden det kræver de helt store sving med gryderne i køkkenet.

Basis er pasta – meget gerne af den grove slags – og om den smyger sig squash og revet gulerod i en superlækker cremet sauce af madlavningsfløde pisket med æg eller creme fraiche. Min favorit er helt klart creme fraichen, men har jeg ikke creme fraiche i køleskabet, laver jeg gerne cremet pasta med squash og gulerod med æg og madlavningsfløde.

Hele molevitten tager ikke mere end minutter at lave og jeg garanterer, at ungerne vil elske det. Især gulerødder får en helt særlig sødme, så ingen vil brokke sig over at få grønsager.

Cremet pasta med squash og gulerod

Cremet pasta med squash og gulerod er både nemt og dejligt tilbehør til alle former for kød - en bøf, stegt kylling, frikadeller eller hvad du foretrækker. Brug madlavningsfløde med æg eller brug creme fraiche. Begge dele fungerer fint.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g grovpasta*
  • 2 tsk salt*
  • 1-2 squash
  • 2-3 skrællede gulerødder*
  • 1 karton madlavningsfløde* og 1 æg* ELLER 2 1/2 dl creme fraiche 18%
  • 1/2 spsk flydende margarine* eller smør*
  • Salt og peber*

Sådan gør du

  • Kog pastaen al dente efter anvisning på pakken. Husk at tilsætte salt (når vandet koger). Lad den afdryppe i et dørslag. Pastaen må gerne have lidt bid, da den skal ned i saucen og bliver tilberedt lidt mere.
  • Mens pastaen koger, skærer du squashen tern og river gulerødderne på den grove side af rivejernet.
  • Smelt flydende margarine eller smør i en stor gryde. Steg squash og gulerødder let 4-5 minutter.
  • Tilsæt pasta og vend det hele sammen.
  • Pisk æg og madlavningsfløde sammen i en skål og tilsæt det ELLER creme fraiche til pastablandingen. Varm det hele godt igennem, men det skal ikke koge.
  • Smag til med salt og peber.

Ingredienser fra basislager

Pasta er dejligt tilbehør

Ungerne elsker pasta! Og pasta er simpelthen det allerbedste tilbehør, som kan laves på utallige måder. Denne cremede pasta er et lunt tilbehør, men kold pasta egner sig jo rigtig godt til f.eks. pastasalater. Her har du mine bud på gode pastasalater.

Nem pastasalat Ultranem pastasalat

Middelhavs pastasalat med grillet aubergine, oliven, tomater og oliven vendt i persillepesto Middelhavspastasalat

Cremet pasta- og spidskålssalat med hjemmelavet thousand island dressing Cremet pasta- og spidskålssalat

Skøn pastasalat med masser af sprøde grønsager og blød cheddarost Sprød og farverig pastasalat med dild dressing