Inspiration

Hvad kan jeg lave med hakket oksekød?

Hvad kan jeg lave med hakket oksekød

Hakket oksekød er en central del i mit basislager og jeg har altid et par pakker på lager. Når der er hakket oksekød på tilbud, køber jeg nemlig gerne nogle pakker ad gangen og kommer det i fryseren.

Hvor mange gange har jeg ikke stået med en pakke hakket oksekød og tænkt “hvad kan jeg lave med hakket oksekød”? Som altså ikke nødvendigvis er hakkebøf, pasta med kødsovs eller lasagne? De er da klart nogle af de mest populære retter med hakket oksekød.

Men der er så vanvittig mange forskellige måder at lave aftensmad med hakket oksekød på.

Lynlasagne

Lynlasagne

Lynlasagne er lynhurtig at lægge sammen og derfor god på hverdage. Der er godt med grønsager i, så sundhedsværdien er høj. Server lasagnen med gulerodssalat og brød.

Cremet alt-i-en pasta med grønsager. One-pot pasta.

Cremet alt-i-en pasta med hakket oksekød og grønsager

Skønt bud på en hverdagsret baseret på pasta og hakket oksekød. Nem at lave og med masser af grønt.

wok med hakket oksekød

Nem wok med hakket oksekød og grønsager

Denne nemme wok ret med hakket oksekød og grønsager kan serveres med ris, nudler eller det kan bruges som fyld i forårsruller. Opskrift på nem og sund hverdagsret.

Eksotisk krydret oksekød med sprødt brød, tahincreme og granatæblekerner

Krydret fatteh med hakket oksekød, tahincreme og granatæblekerner

Arabisk-inspireret krydret oksekød med fyld af aubergine. Serveres på en bund af ristet brød og med en skøn tahin-creme, granatæblekerner og ristede mandler på toppen. Et eksotisk, men utrolig nemt indslag på middagsbordet. Perfekt til travle hverdage, der alligevel kalder på lækker mad.

Amerikansk farsbrød

Amerikansk farsbrød

Opskrift på et klassisk glaseret amerikansk farsbrød – et meat loaf – fyldt med en grønsagsblanding og serveret med mos og grønne bønner.

Tomat-nudelsuppe med bacon og pikantost

Tomat-nudelsuppe med bacon og pikantost

En lækker og nem nudelsuppe med skøn smag af bacon og pikantost, som kan være klar på under ½ time. Fyldet er hakket oksekød, nudler og spidskål. Top med enten krydderurter eller cheddarost.

Bag en squashbund og kom stegt, hakket oksekød sammen med ost, salat, agurker og tomater ovenpå inden du ruller den sammen og skærer i skiver.

Squashrulle med fyld af oksekød og salat

Bag en squashbund og fyld den med krydret, hakket oksekød, ost, salat, agurk og tomat samt hjemmelavet Thousand Island dressing. Så smager det lige som en godt snasket burger, bare i en sundere udgave.

Mongolsk oksekød

Mongolsk oksekød

Hakket oksekød med den helt rigtige smagsbalance mellem sødt og krydret og strimlet spidskål som det sunde islæt serveres med brune ris. Mongolsk oksekød er en skøn hverdagsfavorit.

Bagte peberfrugter

Bagte peberfrugter med fyld af oksekød

Peberfrugter bliver søde og smagfulde når de bliver bagt. Fyld dem med oksekød, ris og grønsager og du har et komplet måltid. Server med en let salat, f.eks. fintsnittet spidskål med en let dressing

Quesedillas med oksekød, majssalsa og guacamole

Quesedillas med oksekød, majssalsa og guacamole

En ny måde at lave en gang kødsauce på er at tviste den i mexikansk retning: Put den ind mellem et par tortillas, drys rundhåndet med ost og steg den så lidt på en pande. Nyd den med en frisk majssalsa og guacamole.

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

Nem skipperlabskovs i en hurtig og letlavet version, der er perfekt på hverdage. Server med rugbrød, sennep og syltede rødbeder.

Salatwraps med krydret oksekød og urtehummus

Salatwraps med krydret oksekød og urtehummus

Gode, faste salatblade er et sundt og sjovt alternativ som “beholder”  – salatwraps – for kød og grønt i stedet for de mere almindelige wraps/tortillas.

Stegte blomkålsris med oksekød

Stegte blomkålsris med oksekød

Stegte blomkålsris med oksekød og grønsager er sund og ultranem hverdagsmad. Her er brugt løg, squash og gulerod. Spinat, broccoli, peberfrugt, porre mm kan også bruges.

Oksekødstærte med gulerod og squash

Oksekødstærte med gulerod og squash

Festlig og fyldig tærte med hakket oksekød og strimler af gulerod og squash

Stegte ris med oksekød

Stegte ris med oksekød og grønsager

Stegte ris med dejlig smag af hoisinsauce, ingefær og soya. Skøn restemad eller lav den helt fra bunden. Bare fordi det smager godt!

Hvidkålspandekage

Hvidkålspandekager med krydret oksekød

Sunde pandekager med finthakket hvidkål lagt sammen med krydret oksekød. Server med cremet guacamole eller en grøn salat.

orientalsk oksekød

Orientalsk oksekød på fuldkornsbulgur

Skøn gryderet med orientalsk oksekød, grove grønsager og fuldkornsbulgur. Meget nemt lavet og med skønne krydderier. Serveret med fuldkornsbulgur.

Marrokanske kødboller

Marrokanske kødboller med mynte couscous og yoghurt

Disse marrokansk inspirerede kødboller serveres med en nem mynte couscous og yoghurt også smagt til med mynte. Krydderierne leder tanken hen på orientalske lande og når der så også er pyntet med granatæblekerner, kan du godt begyndte at drømme dig til varmere himmelstrøg.

Hakkebøf i fad

Hakkebøf i fad med tomatsauce

Hakkebøffer stegt i ovnen og derefter bagt med en lækker tomatsovs og gratineret med mozzarella. Det er skøn og nem hverdagsmad.

Sloppy Joe’s sandwich

Sandwich á la Sloppy Joe’s

Sloppy joes er en amerikansk klassiker, der består af en burgerbolle med fyld af en krydret kødsovs med masser af løg. I dagens tallerken-udgaven er den tilføjet godt med sunde grønsager.

Server foliebøffen med f.eks. kartoffel-sellerimos og dampede grønsager

Foliebøf med kartoffel-sellerimos

Opskrift på foliebøf bagt i ovnen med grønsager, der tilsammen giver dejlig smag og flotte farver. Foliebøf serveres med en blød kartoffel-sellerimos.

Napoliburger

Napoliburger

Napoliburger er en skøn italiensk inspireret sandwich med krydret bøf, rød pesto og tomatsalsa.

Kebabspyd

Krydrede kebabspyd

Skønne spyd med oksekød. Lige til grillen eller panden.

Græsk tærte med aubergine, bacon og feta

Græsk tærte

Fyldig tærte med aubergine, bacon og feta.

Tyrkisk suppe

Tyrkisk suppe

Tyrkisk suppe er en one-pot suppe, hvor alle ingredienser tilberedes i én gryde. Det giver dejlig smag og gør den så nem at lave, at den er en stor favorit på travle dage.

Gisou

Gisou – en billig og nem alt-i-en hverdagsret

Gisou er en lækkert gryderet med masser af hvidkål og grønsager sammen med krydret, hakket oksekød. En supernem, sund, mættende og billig hverdagsret. Skru op og ned for mængden af kål og ris efter smag og behag.

Fyldte grønsager med ricottatopping_bagt

Fyldte grønsager med ricottatopping

Røde peberfrugter og squash fyldt med oksekød og toppet med cremet ricotta. Serveres med nemme bønnefritter.

Tacofad med nachos tilbehør

Tacofad med nachos tilbehør

Hold en mexi-aften med en farvebombe uden lige! Velkrydret hakket oksekød, der har hygget sig i ovnen sammen med farverige peberfrugter under et tykt lag rød cheddar. Til servering skal der selvfølgelig en god guacamole på bordet, knasende salat og sprøde nachos.

Mexikanske burgere

Mexikanske burgere

Snaskede burgere pakket ind i mexikanske pandekager med ost samt karameliserede løg med peberfrugt. Server med quacamole.

Millionbøf

Millionbøf med blomkålsmos

Millionbøf med blomkålsmos og ekstra grønsager i sovsen er en sundere udgave end den klassiske millionbøf. Almindelig kartoffelmos eller pasta er også fine ledsagere til millionbøf.

Moussaka med blomkålsbechamel og gulerodssalat

Moussaka med blomkålsbechamel

Low-carb græsk moussaka uden kartofler og mel. Med blomkål som base for bechamelsaucen.
Vi serverer mousakkaen med en frisk gulerodssalat med citron og rosiner. Du kan også lave en grøn salat til.